Ocak-Mart 2006
Ana Sayfa
Haber Dizini
Temmuz-Eylül 2006
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Nisan-Haziran 2006)
.
Slayer'dan Yeni Albüm - 12.06
Slayer Günü 6.6.6 - 29.05
Metal'in Eurovision zaferi - 20.05
Blind Guardian'dan ikinci merhaba - 14.05
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
HAZİRAN'06
-
MAYIS'06
Celtic Frost - Monotheist
Luca Turilli - The Infinite Wonders of Creation
Ministry - Rio Grande Blood
Sonata Arctica - For The Sake Of Revenge
NİSAN'06
Korpiklaani - Tales Along This Road
Lacuna Coil - Karmacode
Moonspell - Memorial
Tool - 10,000 Days

5 yıllık aranın ardından Slayer'dan yeni albüm
12.06.2006
Slayer'ın 8 Ağustos'ta piyasaya sürüleceği duyurulan yeni albümünün adının "Christ Illusion" olacağı açıklandı. Grubun 2001 yılı "God Hates Us All" albümünden sonra çıkacak ilk stüdyo albümü olan "Christ Illusion", 1990 yılının efsane albümü "Seasons In The Abyss"ten sonra orijinal Slayer kadrosuyla (Kerry King - gitar, Tom Araya - bas/vokal, Jeff Hanneman - gitar, Dave Lombardo - davul) kaydettikleri ilk albüm de olacak aynı zamanda. 

Yapımcılığını Josh Abraham ve Rick Rubin'in üstlendikleri albüm grubun uzun süredir birlikte çalıştığı Rubin'e ait American Recordings (Warner Bros.) etiketiyle çıkacak yine. Slayer bu albümde de tanrı, din, nefret ve savaş gibi klasik konularından vazgeçmemiş durumda. Parça isimlerine gelince: "Flesh Storm", "Catalyst", "Eyes Of The Insane", "Jihad", "Skeleton Christ", "Consfearacy", "Black Serenade", "Catatonic", "Cult" ve "Supremist". Araya'nın yeni albüm hakkındaki yorumları iddialı ve beklentileri yüksek: "Albümü alacak hiç kimse hayal kırıklığına uğramayacaktır, gerçek anlamda ağır ve hızlı hatta şu ana kadar yaptığımız herşeyden daha hızlı bir albüm". Kerry King de "Hızlı ve brutal müzik ile derin modların iyi bir karışımı" olarak açıklıyor yeni albümü.

Slayer tarihinin çekirdek oyuncularından biri de bu projeyle tekrar takıma dönmüş. "Reign In Blood", "South Of Heaven" ve "Seasons In The Abyss" albümlerinin kapaklarını yapan Larry Carroll, "Christ Illusion"da da bu görevi üstlenmiş.

Slayer


6.6.06 - Slayer Ulusal Günü
29.05.2006
Yaptıkları sıkı müzik dışında politik tavırlarıyla da saygıyı hak eden Speed/Thrash Metal grubu Slayer'dan ilginç bir fikir daha. Çoğulcu modern dünyamızda her grubun kendi aktivitelerine ayırdığı bir tatil günü ya da haftası olduğu fikrinden yola çıkan grubun iki üyesi Kerry King ve Jeff Hanneman, Slayer dinleyen Heavy Metal fanlarının da böyle bir günü hakettiğini düşünerek 6 Haziran'ı Slayer Ulusal Günü olarak seçtiler. Kısaca "İşe gitmeyip evinde otur ve çalışmak yerine Slayer dinle" şeklinde özetlenebilecek fikir, "sıkıcı işler yapmak yerine iyi metal müziği kutlayın" diyor.

"National Day of Slayer" ile, Amerika'yı ele geçirmiş görünen Evangelist Neo-Con takımının kafasından çıkan "National Day of Prayer" olayına da bir mesaj yolluyor grup. Slayer günü çağrısı tüm dünyadaki Heavy Metal ve Slayer fanları için yapılmakta ve aslında kutlama "Uluslararası Slayer Günü"ne dönüşmekte.

Ayrıntıları ve günün anlamı adına neler yapılması gerektiğini (!) www.nationaldayofslayer.org adresinde bulabilirsiniz.

Bu arada grup yeni albümünde yer almak üzere, 11 Eylül saldırıları ile ilgili bir de şarkı yazmış durumda. Bir çok yalaka Rock grubunun yaptığı ve saldırılara ortalama Amerikan halkının bakış açısını yansıtan şarkıların tersine "Jihad" adını verdikleri parçada "terörist" denilen tarafın düşünceleri aktarılıyor. Şarkının sözlerini yazan gitarist Jeff Hanneman, özellikle de 11 Eylül'de hayatını kaybedenlerin ailelerini kızdıracak gibi. Gitarist Kerry King de "Bir çok grup bu konuda şarkı sözü yazdı ama biz hiç bir şekilde bunun parçası olmadık, şimdi de "Angel of Death" tarzı bir parça ile kesin olarak iyi veya kötü şeklinde değerlendirilemeyecek olan bu olayı farklı gözle anlatmak istiyoruz." açıklamasını yapmış.

Konuyla ilgili ilginç bir not daha: Grubun 2001 yılı albümü "God Hates Us All", ABD'de 10 Eylül'de piyasaya çıkmış ve ertesi gün saldırılar gerçekleşmişti. Bazı muhafazakar Amerikalılar da saldırıyı Slayer'ın albümün adını çağrıştıracak şekilde "Tanrı'nın laneti" olarak nitelendirmişlerdi.
 

As reported last Saturday in the HardRadio HadBoard, Christ Illusion has been confirmed as the title of the new SLAYER album. The CD's release date is now confirmed for August 8. Christ Illusion is Slayer's first new studio album since 2001, and the first recorded by the band's original line-up (Kerry King - guitars, Tom Araya - bass/vocals, Jeff Hanneman - guitars and Dave Lombardo - drums) since 1990's Seasons In The Abyss. Christ Illusion was produced by Josh Abraham and executive produced by Rick Rubin, and will be released on Slayer's long-time label, Rubin's American Recordings/Warner Bros. Records. Christ Illusion deals with familiar Slayer themes - god, religion, hate, and war. Song titles are 'Flesh Storm', 'Catalyst', 'Eyes Of The Insane', 'Jihad', 'Skeleton Christ', 'Consfearacy', 'Black Serenade', 'Catatonic', 'Cult', and 'Supremist'. According to Araya, "No one is going to be disappointed, it's going to blow everybody away. It's fast, heavy, and maybe faster than anything we've done before." "It's a good mix of fast, brutal music and slower moodier stuff, it's pretty intense," added King. "It sounds like a damn Slayer record." A core player in Slayer's history has also rejoined the team for the Christ Illusion project. Larry Carroll, who did the cover artwork for Reign In Blood, South Of Heaven and Seasons In The Abyss, has painted an original piece for the Christ Illusion cover. Working only from the song titles and early lyrics, Carroll has produced a classic Slayer masterpiece - a portrait of the Christ - whose forearms have been chopped off - standing in an ocean of blood surrounded by floating, decapitated heads. Carroll created the painting on a 4-by-4-foot slab of wood using a combination of mediums. King already has placed dibs on ownership of the original wooden canvas. 


Eurovision'un galibi Finlandiya'dan Lordi
20.05.2006
Eurovision şarkı yarışmasının Türkiye için Milli bir olay olduğu günlerden beri bir şekilde takip ederdim ve hep biraz olsun Rock'a yakın grupları zirvede görmek isterdim. Son zamanlarda bazı ülkelerin daha sert gruplarla yarışmaya katılıyor olmaları da oldukça iyi bir gelişmeydi ama doğrusu zaferin bu kadar erken geleceğini hiç beklememekteydim. Finlandiya'nın Canavar Hard-Rock grubu Lordi, Eurovision şarkı yarışmasının bayatlamış tüm geleneklerini tüm kurallarını yıkarak muhteşem bir zafer elde etti "Hard Rock Hallelujah" adlı parçasıyla.
Lordi
Finlandiya elemesini farklı bir şekilde kazanarak ülkenin müzik otoritelerini birbirine sokan şarkı konusunda ortada laf eden yok gibiydi, ya çok sevilmişti, ya da nefret edilmişti. Sonuçta zafer sevenlerin oldu. Finlandiya halkı da Lordi'nin başarısını eve dönüşleri sonrası düzenlenen ve Başbakan'ın bile katıldığı 100.000 kişilik parti ile kutladı. Yarışma ayrıntıları ve puanlar için: www.eurovision.tv.

Blind Guardian
Blind Guardian bir kez daha İstanbul'daydı
14.05.2006
Eylül 2002'de Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki merhabalarının ardından 14 Mayıs akşamı Maslak Refresh Venue'de bir kez daha canlı dinledik/izledik Blind Guardian'ı. Yeni albüm öncesi az sayıda yeri kapsayan hazırlık turunda İstanbul'a da uğrayan (sevildiğimizi bilelim yani) BG, geçen konsere çok benzer bir şarkı listesiyle vasat ya da az üstü sayılabilecek bir performans sergiledi yaklaşık 2 saat sahnede kalarak. Bu arada isimlerini hatırlayamadığım iki alt grup da fena değildi. Power Metal konusunda epey bir ilerlemiş Türk grupları. Özellikle hemen Blind Guardian'dan önce çıkan grup, power diye şişirilen söz yazma özürlü Almora'dan çok daha iyiydi bence.

Açılış klasik olarak "War of Wrath" ile oldu. Onu "Time Stands Still", "Banish from Sanctuary", "Nightfall" gibi klasik parçalar ve Şubat ayında yayınlanan EP'den yeni albümde de yer alacak "Fly" izledi. "Mordred's Song", "The Script for My Requiem", "Valhalla", "Harvest of Sorrow", "Lost in the Twillight Hall", "Last Candle", "Bright Eyes", "Punishment Divine", "Imaginations from the Other Side", "And the Story Ends" ve tabi ki "Bard's Song" söylenenlerden hatırladıklarım. Kapanış ise yine "Mirror Mirror" ileydi. Şarkı isimlerinden de görülebileceği üzere çok klasik bir Blind Guardian konseriydi. Yeni albüm çıktıktan sonra tekrar geleceklermiş, iyi alıştılar Türkiye'ye ve Türk seyircisine. Seyirci gerçekten de hiç fena değildi hani. Böyle güzel şarkı yazan grup olunca tüm sözler ezbere biliniyor neredeyse.

Son söz; 14 Mayıs İstanbul'da açık hava konseri için, özellikle de benim gibi yaşlılar için hiç uygun değilmiş, dondum yav.

Bu arada Blind Guardian'ın Eylül gibi yayınlanması beklenen yeni albümünün ismi de belli oldu: "A Twist In The Myth". Albümde yer alması beklenen parçalar da şunlar: "This Will Never End", "Otherland", "Turn The Page", "Fly", "Carry The Blessed Home", "Another Stranger Me", "Straight Through The Mirror", "Lionheart, "Skalds And Shadows", "The Edge", "The New Order".  "A Twist In The Myth", grubun Nuclear Blast etiketiyle yayınlanacak ilk albümü olacak.

Blind Guardian