Ekim-Aralık 2007
Ana Sayfa
Haber Dizini
Nisan-Haziran 2016
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ocak-Mart 2016)
.
Bir büyük "Bas Ustası"nı kaybettik - 01/23
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
MART'16
25: Metal Church - XI
25: Amon Amarth - Jomsviking
18: Blaze Bayley - Infinite Entanglement
11: Killswitch Engage - Incarnate
ŞUBAT'16
26: Anvil - Anvil Is Anvil
26: Anthrax - For All Kings
5: The Cult - Hidden City
OCAK'16
29: Primal Fear - Rulebreaker
29: Dream Theater - The Astonishing
29: Avantasia - Ghostlights
22: Megadeth - Dystopia
15: Rhapsody of Fire - Into the Legend

Jimmy Bain yaşama veda etti
23.01.2016

Dio'nun en önemli albümlerinin unutulmaz bas gitaristi, usta müzisyen Jimmy Bain, akciğer kanseri nedeniyle 68 yaşında hayatını kaybetti.

19 Aralık 1947'de doğan İskoçyalı müzisyen gençliğinde bazı lokal gruplarda bas çaldı. Ailesinin Kanada'ya yerleşmesiyle bir süre onlarla yaşasa da Britanya'ya geri dönerek Londra'ya yerleşti ve Blackmore tarafından Rainbow'a davet edildi. Buradaki ömrü bir stüdyo bir de konser albümü ile birlikte çok uzun olmasa da en azından ismini duyurmuş oldu.

Kendi grubu Wild Horses ile müzik yapmaya devam eden ve yakın arkadaşı Phil Lynott'un (Thin Lizzy) solo albümlerine yardımcı olan Bain esas çıkışını 1983 yılında Dio'ya katılmasıyla gerçekleştirdi. Unutulmaz "Rainbow in the Dark" ve "Holy Diver" şarkılarının Ronnie James Dio ile birlikte ortak yazarlığını da yaptı. 1987 albümü "Dream Evil"a kadar grupta kalan Bain, söz yazarlığını da sürdürdü.

Seksenlerin ortasında Afrika'daki açlık sorunlarıyla ilgili sosyal hareketlerde "Band Aid"e Heavy Metal dünyasının desteği olan "Hear'n Aid"i kurdu ve diğer kurucular Dio ve Campbell ile birlikte "Stars"ı yazdı. Bu şarkı "We Are The World" şarkısının "Heavy" karşılığı olarak dönemin Heavy Metal dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Doksanlarda solo projeler üzerinde çalışan Bain, 2000 yılında Dio'ya geri dönerek iki albümde daha yer aldı.

Sonraki yıllarda yine solo ya da kendisi gibi eski ustaların yer aldığı "all-star" projelerde çalan Jimmy Bain, Def Leppard'ın "Hysteria on the High Seas" gemi turunda, son grubu "Last in Line" ile sahne almasından bir gün önce hayatını kaybetti.