Ocak 2020
Ana Sayfa
Haber Dizini
Mart 2020
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Şubat 2020)
.
Sepultura Köklerine Geri mi Dönüyor?
07.02.2020

Cavalera kardeşlerden tümüyle arındıktan sonra kendi yolunu bulmaya çalışan Sepultura, çareyi yine 30 yıl öncesine dönmekte bulmuş sanırım. 2000'li yıllarda çıkardıkları albümlerde yönünü Nu-Metal / Metalcore'a çevirmiş görünen grup, yeni albümüyle yeniden Death / Thrash köklerine dönüyor gibi.

Daha önce yayınlanan iki şarkı farklı izlenimler uyandırmıştı ama bugün (7 Şubat) Nuclear Blast etiketiyle yayınlanan Quadra, beklediğimden iyi çıkan sürpriz bir albüm oldu benim için.

Isolation
Last Time
Means to an End


Nightwish, Derin Konulara Giriyor
07.02.2020

Finlandiyalı Senfonik Power Metal grubu Nightwish'in, 10 Nisan'da Nuclear Blast etiketiyle yayınlanacak yeni albümü Human :II: Nature'dan ilk single, ilk klip...

Klipten hiç bir şey anlamadım desem yeridir :P
Neyse, ben Marko Hietala'nın solo albümünü dinlemeye devam edeyim. Zaten albüm için çekilen grup fotoğrafında da Hietala kendini diğerlerinden ayırmış gibi duruyor :)

Noise


İlk Heavy Metal Albümü 50 Yaşında
13.02.2020

İngiltere Birmingham çıkışlı Black Sabbath'ın grupla aynı adı taşıyan ilk albümü Black Sabbath, 50 yıl önce bugün Vertigo Records etiketiyle İngiltere'de yayınlanmıştı. Albüm, zamanın blues etkileşimli Hard Rock gruplarından keskin bir şekilde ayrılan müzik yapısı ve sözleriyle, Rock dünyasındaki geniş kesimler tarafından ilk gerçek Heavy Metal albümü olarak nitelendirilmektedir. Aynı şekilde albümle aynı adı taşıyan açılış parçası da yazılmış ilk "Doom Metal" şarkısı olarak anılmaktadır.

Solak olan ve sol el parmaklarının uçlarında eski bir kazanın hatıraları bulunan gitarist Tony Iommi'nin kendine has stilinden de kaynaklanan farklı sound, cehennemi bir sese sahip Ozzy Osbourne'un vokaliyle birleşince; yine iki karanlık ritm ustası bas gitarist Geezer Butler ve baterist Bill Ward da bunlara eklenince ortaya çıkan eser gerçekten de yeni bir çağ açacak seviyede olmuş.

Albümdeki tüm parçalar ayrı güzellikte ama hem grup hem de albümle aynı adı taşıyan açılış parçası dışında, bir klasik hale gelen N.I.B. (Nativity in Black) ve The Wizard, diğerlerine göre biraz daha önce çıkıyorlar bana göre.


24 yıl sonra Psychotic Waltz
14.02.2020

90'ların Grunge tantanası içinde ıskaladığım gruplardan biriymiş Psychotic Waltz. Kaliforniyalı Progressive Metal grubu, 1990-96 yılları arasında 4 sağlam albüm yayınlayıp dağılmış.
2010'da yeniden bir araya gelen grup üyeleri, geçen yıla kadar konserler ve derleme albümlerle oyalanarak, yeni bir albüm için stüdyoya girmemişler. Ve şimdi yeni bir şaheserle karşımızdalar.

Son albümlerinden 24 yıl sonra gelen The God-Shaped Void, dikkatimi çekmelerini sağladı. Epey geç oldu ama olsun.

Devils and Angels (L)
All the Bad Men
While the Spiders Spin


"Long Live Ozzy"
21.02.2020

Heavy Metal efsanesi Ozzy Osbourne, Haziran 2010 tarihli son stüdyo albümü Scream'den 10 yıl sonra yeni bir albümle geri döndü. Geri döndü derken zaten hep buralardaydı da yeni bir şeyler üretmemişti.

Yine Epic Records tarafından yayınlanan Ordinary Man bir nevi veda niteliğinde. Adına günah çıkarma mı dersiniz vasiyet mi bilemem ama şarkı sözleri genel olarak Ozzy'nin Metal tarihiyle de iç içe geçen son 50 yıllık hayatına göndermelerle dolu.

Geçtiğimiz aylarda, albümdeki şarkılardan ikisi video, biri de audio klip olarak yayınlanmıştı. Bir diğeri de zaten rapper Post Malone ile birlikte söyledikleri şarkıydı. Diğer şarkılar da, albümün resmi olarak piyasaya çıkışıyla birlikte youtube'da audio olarak yayınlandı.

Take What You Want (Live) with Post Malone
Under the Graveyard
Straight to Hell
Ordinary Man (A)


Biff Byford'dan Solo Albüm
21.02.2020

İngiliz Heavy Metal'inin efsanevi gruplarından Saxon'ın kurucusu ve sesi Biff Byford, yaklaşık 50 yıllık müzik kariyerinin ilk solo albümünü yayınladı. School of Hard Knocks adıyla yayınlanan albüm, bizi Biff'in doğup büyüdüğü Yorkshire'a ve eski İngiltere'ye götürüyor.

Prodüktörlüğünü kendi üstlendiği albümde, Opeth gitaristi Fredrik Åkesson, bas gitarist Gus Macricostas ve baterist Christian Lundqvist ile çalışmış Byford. Konuk müzisyen listesinde de Biff'in eski dostu Phil Campbell (Motorhead) ile birlikte Alex Holzwarth (Rhapsody) da yer alıyor.

Welcome to the Show (L)
School of Hard Knocks
Me and You
Scarborough Fair


MetalFM Ayın Şarkıları

Five Finger Death Punch - Inside Out

Demons & Wizards - Diabolic

Ozzy Osbourne - Straight to Hell

Amon Amarth - Shield Wall

Ozzy Osbourne - Under the Graveyard

Death Angel - Immortal Behated

Annihilator - Psycho Ward

Powerwolf - Kiss of the Cobra King

Machine Head - Do or Die

Phil Campbell - These Old Boots