Ekim 2020
Ana Sayfa
Haber Dizini
Aralık 2020
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Kasım 2020)
.
AC/DC'de Değişen Bir Şey Yok
10.11.2020

Yılların Hard Rock grubu AC/DC, 17. stüdyo albümü Power Up'ı yayınlamak üzere. Grubun 2014'ten sonraki ilk stüdyo albümü olacak Power Up'ta 6 yıl önceki kadro bir şekilde tekrar toplanmış.

Açıkçası albüm bana çok da fazla bir heyecan vermedi. Tanıdık bildik bir grubun yıllar sonra hala albüm çıkarıyor olmasını görmek güzel ama ortada yeni bir şey de yok. Klasik AC/DC riff'leri, basit tekrarlardan oluşan şarkı sözleri vs, hep aynı hep aynı.

Bu yıl yeni albüm çıkaran eski çok eski gruplara, Deep Purple ve Blue Oyster Cult'a bakıyorum da AC/DC'nin albümü diğerlerinin yanında çok basit ve boş kalıyor.


Mr. Bungle'ın Dönüşü Sert Oldu
13.11.2020

Mike Patton'ı muhtemelen hepiniz tanıyorsunuz Faith No More'dan. Patton ile birlikte Faith No More - "King for A Day" albümünde gitar çalan kankisi Trey Spruance ve bas gitarist Trevor Dunn tarafından 80'lerin ortalarında death metal yapmak amacıyla kurulmuş bir grup aslında Mr Bungle. Ama zamanla o kadar farklı müzik türleri (rock / jazz / ska / disco / funk / surf rock) denemişler ki akıllara zarar. Patton, Faith No More ile çalışırken bile Mr Bungle'ı hiç boşlamamış, ta ki 2000 yılında "yeter artık, yapacağımızı yaptık, dağılalım" diyene kadar.

20 yıl kadar sonra eksik bir şeyler kaldığını farkedip bu kez yanlarına eski Slayer davulcusu Dave Lombardo ve Anthrax gitaristi Scott Ian'ı da alarak "Thrash Metal" albümü çıkarmaya niyetlenmişler. Şimdi, seksenlerin ünlü Trash albümlerini çağrıştıran, yılın en şaşırtıcı ve rahatsız edici albümüyle karşımızdalar. Bir şarkıda "Reign in Blood" aklınıza geliyor, bir sonrakinde "Peace Sells", bir diğerinde "Motorbreath", arada "I Am the Law". Vokal de tüm enstrümanlar da cayır cayır, dibine kadar sert, hızlı, yavaşlamak yok.

Trevor Dunn albümün yapılma hikayesini döyle özetliyor: "We were finally utilizing our Ph.Ds in Thrash Metal. All we had to do was go back to our original professors for some additional guidance and talk them into joining us. Turns out we were A+ students... We were haunted for 35 years by the fact that this music wasn't given it's [sic] due respect. Now we can die."

Raping Your Mind

Eracist

Sudden Death


Ayın Şarkıları

05 Amaranthe - Boom!1

06 Accept - Too Mean to Die

06 Asphyx - Botox Implosion

06 Fates Warning - Begin Again

06 Killer Be Killed - Inner Calm from Outer Storms

06 Lords of Black - Sacrifice

06 Witherfall - The Last Scar

12 Mr. Bungle - Sudden Death

12 Thunder - Last One Out Turn off the Lights

13 Alice Cooper - Rock & Roll

13 Iron Savior - Souleater

13 Therion - Leviathan

13 Tribulation - Leviathans

18 Royal Hunt - The Art of Dying

18 Vanden Plas - When the World Is Falling Down

19 Moonspell - The Greater Good

20 Angelus Apatrida - Bleed the Crown

20 Dark Tranquillity - Eyes of the World

20 Killer be Killed - From a Crowded Wound

20 Korpiklaani - Mylly

20 Majestica - Ghost of Marley

20 MSG - Drilled to Kill

20 My Dying Bride - Macabre Cabaret

20 Sodom - Friendly Fire

20 Witherfall - As I Lie Awake

27 Epica - Freedom - The Wolves Within

29 Beyond the Black - To Hell and Back (Acoustic, Sabaton)