Nisan-Haziran 1999
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ekim-Aralık 1999
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Temmuz-Eylül 1999)
.
Coverdale, Van Halen'a doğru
Metallica'dan senfonik-metal konser albümü
Iron Maiden tekrar bir arada ve yine muhteşem
The Cult tekrar bir arada
Helloween'den albüm hazırlığı
Biberlerden iddialı dönüş

Coverdale/Van Halen birlikteliği
80'lerin sonundaki popularitelerini kaybeden iki isim Van Halen ve Whitesnake'ın yolları birleşiyor mu? Gitarist Adrian Vandenberg ile yıllar süren birlikteliğini bitirerek Whitesnake'i gömen efsanevi ses David Coverdale, Blues'a yakın tarzdaki solo hard rock albümünün kayıtlarını bitirmek üzere. Van Halen'ın ünlü gitaristi Eddie Van Halen'ın da Sammy Hagar'dan sonra grupta mikrofonu eline alan eski Extreme solisti Gary Cherone'dan memnun olmadığı ve gruba daha sağlam bir vokalist aradığı söyleniyor. Böyle bir ortamda Van Halen ve Coverdale'in bir iki yerde bir araya gelip jam session yapmaları, ister istemez bazı sorular getiriyor insanın aklına. Geçtiğimiz yıllardaki bir albümlük Coverdale/Page birlikteliğinin tadı hala damağımızda.

Metallica'dan Senfonik albüm
Metallica, 21-22 Nisan'da San Francisco Senfoni Orkestrası ile birlikte Berkeley Community Theater'da gerçekleştirdiği Senfonik-Metal gösterilerini 2 CD'lik albüm halinde piyasaya sürüyor. Kasım ayında çıkacağı söylenen albümde klasik Metallica parçalarının yanında bu konserler için özel olarak yazılmış ve icra edilmiş 2 yeni Metallica parçası da var: "Minus Human" ve "No Leaf Clover".

Iron Maiden, "Ed Hunter" reunion tura başladı
Bruce ve Adrian'ın dönmesiyle gerçek kadrosunu tekrar toplayan Iron Maiden, tekrar birleşmenin onuruna çıktıkları "Ed Hunter" turuna başladı. İşte 13 Temmuz tarihli, turun ilk ayağından bir sahne anlatımı çevirisi:
"Sahne muazzam. İnsanlar içeri girmeye başladılar ve sonunda ışıklar söndü. Sahnenin üstünde oynayan video filmi izlemeye başladık. Videoda Ed Hunter oyunu görülüyor, arka planda da "Transylvania" çalıyor. İzleyici sabırsızca grubu bekliyor. Derken video ikinci dünya savaşından uçak görüntülerini göstermeye başlıyor. "Churchill's Speech"i duyuyoruz, aynı 14-15 yıl önceki konserler gibi. Ve "Aces High"ın ilk akorlarıyla birlikte geliyorlar, sahne kelimenin tam anlamıyla yanmaya başlıyor. Bruce yine sahnenin her yerinde. Özlenen mnzara tüm muhteşemliğiyle gözler önünde bir kez daha. Ve işte parçalar: "Aces High", "Wrathchild", "The Trooper", "Two Minutes To Midnight", "The Clansman" ("Virtual XI" albümünü Bruce ile birlikte tekrar kaydetmeyi düşünürler mi acaba?!), "Wasted Years", "Killers", "Stranger In A
Strange Land", "Futureal", "Man on the Edge", "Powerslave", "Phantom of the Opera" (En büyük ilgiyi gören parça), "The Evil That Men Do", "Fear Of The Dark", "Iron Maiden". Sahneden iniyorlar ve her yer karanlık. Derken tanıdık sözler geliyor kulağımıza: "For the devil sends the beast with wrath..."). Ve bis parçaları: "The Number Of The Beast", "Hallowed Be Thy Name", "Run To The Hills". Maiden gerçekten döndü...

Cult tekrar bir arada
Punk sonrası Rock müziğin önemli gruplarından The Cult, kalan iki üyesi Ian Astbury ve Billy Duffy'ye, bir süre Guns'N'Roses'da çalan eski bateristleri Matt Sorum ve eski Porno for Pyros üyesi Martyn LeNoble'un katılmasıyla, sağlam kadrosuna kavuştu. En son 1995 Mart'ında yarıda kestikleri turda Rio'da verdikleri konserden bu yana sahneye çıkmayan grup, 1999 yazını turda geçirecek. 13 Haziran'da Wisconsin'deki Tibet'e Özgürlük Festivali ile geri dönüş yapan grup yaz turuna Los Angeles Wiper Room konseri ile başladı.

Metal Jukebox Helloween'den yeni albüm hazırlığı
Helloween'in official web site'ı http://www.helloween.org'a göre grup 2000 yılı başlarında çıkarmayı planladıkları yeni stüdyo albümleri için parça yazmaya başlamış. Bu arada grubun bazı Rock klasiklerini yorumladıkları "Metal Jukebox" adlı albümü sonbaharda çıkıyor. Albümde Faith No More'dan "From Out Of Nowhere", Scorpions'dan "He's A Girl She's A Man", ABBA'dan "Lay Your Love On Me", David Bowie'den "Space Oddity", Jethro Tull'dan "Locomotive Breath", Beatles'dan "All My Loving", Focus'dan "Hocus Pocus", Cream'den "White Room", Alex Harvey'den "Faith Healer", Deep Purple'dan "Rat Bat Blue" ve Frank Marino'dan "Juggernaut" bulunuyor. Yine Beatles'dan "Something" ve Herman Brood'dan "Saturday Night", bazı ülkeler için yapılan basımlarda bonus track olarak albümde yer alacak.

Red Hot Chili Peppers'da yeniden doğuş
Son albümleri "One Hot Minute" ile yaşadıkları fiyaskodan sonra sessizliğe gömülen Red Hot Chili Peppers, yeni albüm "Californication" ile yeniden doğdu. Çıkar çıkmaz üst sıralardan listelere giren albümün adı Kaliforniya ile yasal olmayan cinsel ilişkiyi anlatan "Fornication" kelimelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. Grup, yeniden doğuş şeklinde nitelendirilebilecek bu albümle birlikte eski gitaristi Jack Frusciante'nin de dönüşünü kutluyor. Solist Anthony Kiedis, basist Flea ve davulcu Chad Smith ile birlikte muhteşem "Blood Sugar Sex Magic" albümünü gerçekleştiren kadro yeniden bir araya gelmiş oldu böylece. Doğal olarak yeni albümde de, o albümden "Give It Away" ve "Under The Bridge" tarzında parçalar bulmak mümkün. Grupta gitarı bir kaç yıldır çalan eski Jane's Addiction üyesi Dave Navarro, eski grubu tekrar kurulunca oraya dönmüştü.
Californication