Ocak-Mart 2000
Ana Sayfa
Haber Dizini
Temmuz-Eylül 2000
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Nisan-Haziran 2000)
.
Tribute To Ozzy albümü geliyor - 06.06
Cult'ın dönüşü - 06.06
Iron Maiden'ın yeni albümü çıktı - 31.05
Gamma Ray'in "Best Of"u hazır - 30.05
Eddie Van Halen kanser - 30.05
Scorpions da klasikleşti - 30.05
Gene Simmons'ın Kitap Planı - 07.05
Caffery'den solo albüm - 30.04
Gamma Ray'in en iyileri - 30.04
Rolling Stones 36 yaşında - 23.04
Alice Cooper'dan büyük dönüş - 23.04
Queensryche'ın "Greatest Hits"i netleşti - 23.04
Al Pitrelli Megadeth'te - 23.04
Iron Maiden Atina'ya geliyor - 01.04

Ozzy'ye adanan sağlam bir albüm
06.06.2000
Rock'ın önde gelen isimlerinin eski parçalarının yeni yetmelerce yorumlandığı "Tribute" modasının üzerinde kalacak yeni bir "Tribute" albüm hazırlanıyor. Bu kez eski parçaları seslendirenler, her birine bu şekilde bir albüm çıkarılabilecek isimlerden oluşuyor. "Tribute To Ozzy Osbourne" albümünde Metal'in bu dev adamının muhteşem şarkıları, yine yıldız isimler tarafından seslendiriliyor. Albümde yer alacak parçalara ve çalanlara bakacak olursak:
"Mr. Crowley" - Vokal: Tim 'Ripper' Owens, Gitar: Yngwie Malmsteen, Bas Gitar: Tim Bogert, Davullar: Tommy Aldridge, Tuşlu Çalgılar: Derek Sherinian;
"Over The Mountain" - Vokal: Mark Slaughter, Gitar: Brad Gillis, Bas Gitar: Gary Moon, Davullar: Eric Singer, Tuşlu Çalgılar: Paul Taylor;
"Desire" - Vokal: Lemmy Kilmister, Gitar: Ritchie Kotzen, Bas Gitar: Tony Franklin, Davullar: Vinnie Colaiuta;
"Crazy Train" - Vokal: Dee Snider, Gitar: Doug Aldrich, Bas Gitar: Tony Levin, Davullar: Jason Bonham;
"Goodbye To Romance" - Vokal: Lisa Loeb, Gitar: Dweezil Zappa, Bas Gitar: Michael Porcaro, Davullar: Stephen Ferrone, Tuşlu Çalgılar: Michael Sherwood;
"Hellraiser" - Vokal: Joe Lynn Turner, Gitar: Steve Lukather, Bas Gitar: Billy Sherwood, Davullar: Jay Schellen, Tuşlu Çalgılar: Paul Taylor;
"Shot In The Dark" - Vokal: Jeff Scott Soto, Gitar: Bruce Kulick, Bas Gitar: Ricky Phillips, Davullar: Pat Torpey, Tuşlu Çalgılar: Derek Sherinian;
"Children Of The Grave" - Vokal: Jeff Martin, Gitar: Paul Gilbert, Bas Gitar: John Alderete, Davullar: Scott Travis; 
"Paranoid" - Vokal: Vince Neil, Gitar: George Lynch, Bas Gitar: Stu Hamm, Davullar: Gregg Bissonette;
"Suicide Solution" - Vokal: Adam Paskowitz, Gitar: Peter Perdichizzi, Bas Gitar: James Book, Davullar: Nick Lucero;
"I Don't Know" - Vokal: Jack Blades, Gitar: Reb Beach, Bas Gitar: Jeff Pilson, Davullar: Bobby Blotzer, Tuşlu Çalgılar: Paul Taylor.
Albüm ünlü gitarist Bob Kulick ve Bruce Bouillet tarafından gerçekleştiriliyor ve  Ağustos başında Japonya'da, daha sonra da ABD ve diğer ülkelerde piyasaya sürülmesi bekleniyor

The Cult dönüyor
06.06.2000
1994 albümü "The Cult"dan bu yana sesi çıkmayan ünlü PostPunk/Rock grubu The Cult, yeni bir albümle geri dönüyor. Yapımcılığını efsanevi gruplardan Foreigner'ın gitaristi Mick Jones'un üstleneceği albümün sonbaharda çıkması bekleniyor. Cult'ın kemik isimleri solist Ian Astbury ve gitarist Billy Duffy'nin yanında yeni isimler yer alacak ve albüm bir takım sürprizler içerecek, Jones'un söylediğine göre...

Iron Maiden'dan 2000'lerdeki ilk albüm
31.05.2000
Iron Maiden tarihinin 12.stüdyo albümü ve bir kişi fazlayla klasik kadrosuna dönmesinden sonra yaptığı ilk albüm olan "Brave New World" yayınlandı. Daha önce de Mart sonunda albümde yer alan ilk 45'lik olan "The Wicker Man" piyasaya çıkmıştı.

Gamma Ray'in "Best Of"u hazır
30.05.2000
Helloween'in kurucusu ve eski solisti Kai Hansen'in grubu Gamma Ray'in 2 CD'lik "Best Of" albümü yayınlanmak üzere. Noise Records'dan 25 Haziran'da yayınlanacak albümde şu parçalar yer alıyor:
CD1 - "Welcome", "Lust For Life", "Heaven Can Wait", "Heading For Tomorrow", "Changes", "One With The World", "Dream Healer", "Tribute To The Past", "Last Before The Storm", "Heal Me"
CD2 - "Rebellion In Dreamland", "Man On A Mission", "Land Of The Free", "The Silence", "Beyond The Black Hole", "Somewhere Out In Space", "Valley Of The Kings", "Anywhere In The Galaxy", "Send Me A Sign" ve "Armageddon".

Eddie Van Halen kanser
30.05.2000
Van Halen'ın efsanevi gitaristi Eddie Van Halen'in gırtlak kanserine yakalandığı açıklandı. Van Halen'ın Houston'daki bir hastanede tedavi altına alındığı ve 12 hafta burada kalacağı ve kanserli bölgenin bir operasyonla alınacağı belirtildi. Eddie Van Halen daha önce de beynindeki bir tümör nedeniyle operasyon geçirmişti. Bu arada Sammy Hagar'ın ayrılmasıyla bir kaç yıl önce Van Halen'ın solisti olan eski Extreme üyesi Gary Cherone'un gruptan ayrıldığı açıklandı. Grubun geleceği tümüyle belirsiz bir durumda.

Scorpions da klasikleşti
30.05.2000
Rock gruplarının klasik müzik orkestraları ile birlikte verdikleri eserlere bir yenisi ekleniyor. Almanya'dan çıkan en iyi Rock gruplarından Scorpions, eski parçalarını Berlin Filarmoni ile birlikte tekrar seslendirdiği "Moment Of Glory" albümünü 19 Haziran'da EMI etiketiyle yayınlıyor. Albümde yer alacak parçalar şunlar: "Hurricane 2000", "Moment Of Glory", "Send Me An Angel" (Zucchero ile düet), "Wind Of Change", "Here In My Heart" (Lynn Liechty ile düet), "Big City Nights", "Crossfire" (Enstrumantel), "Deadly Sting Suite (He's A Woman, She's A Man)", "Lady Starlight" (Lynn Liechty ile düet) ve "Still Loving You".

Gene Simmons'dan değişik bir albüm
07.05.2000
Kiss'in bas gitaristi ve ikinci solisti Gene Simmons, oldukça aktif geçen seks hayatı ile ilgili bir kitap yayınlamayı düşünüyor. Simmons'ın kariyeri boyunca 3000'den fazla kadınla birlikte olduğu ve hepsinin fotoğraflarını da çektiği söyleniyor. Aralarında Cher, Diana Ross ve Shannon Tweed gibi isimlerin de bulunduğu kadınların, bir kısmının çıplak, büyük çoğunluğunun da iç çamaşırlarıyla çekilmiş olan fotoğraflarının da yer alacağı bir albüm tasarlayan "Bay Dil", "Sevilecek en güzel kadınları en doğal ortamlarında fotoğrafladığını" belirtiyor.
Bu arada grubun, eski turnelerinden kalan, gitarlardan kostümlere her türlü malzemeyi açık artırma yolulya satacağı açıklandı. Müzayede, 24-25 Haziran tarihlerinde Holywood Paramount Studios Theater'da yapılacak ve teklifler Internet üzerinden de verilebilecekmiş.

Caffery'den solo albüm
30.04.2000
Savatage gitaristi Chris Caffery, solo albümü "Poets & Madmen"in kayıtlarını Florida Morrisound Stüdyoları'nda tamamladı. Söz konusu stüdyo, grubun başarılı albümleri "Sirens", "The Dungeons Are Calling", "Edge Of Thorns", "Handful Of Rain" ile Caffery/Jon Oliva projesi "Doctor Butcher"ın da kayıtlarının yapıldığı yer oluyor.

Gamma Ray'in en iyileri
30.04.2000
Gamma Ray'in kurucusu ve lideri, eski Helloween'ci Kai Hansen, grubun çıkaracağı derleme albüme koyduğu parçaları sıralamak için grubun fanlarından yardım istedi. http://www.noiserecords.com/contests/gamma.htm adresinden girilebilecek sıralamalarda bir kişi albümün bir kopyasını da kazanacak.

Rollings Stones 36 yaşında
23.04.2000
Taş Çağı'ndan beri Rock yapan efsane grup Rolling Stones, ilk albümünü yayınlayışının 36.yılını kutluyor. Şöyle bir değerlendirme yapacak olursak, Beatles listelerdeyken onlar da listelerdeydi, Deep Purple / Led Zeppelin zirvedeyken onlar da zirvedeydi, Sex Pistols ve punk dünyayı sallarken onlar da sallıyorlardı, Iron Maiden ve Judas Priest gibi ilk metal grupları sahnelerdeyken onlar da sahnedeydi, Metallica ortalığı kasıp kavururken onlar da kavuruyorlardı, Nirvana fırtınası eserken onlar da esiyorlardı, tüm dünyada yayılan Techno ve Elektronik müzik saçmalıkları yüzünden Rock öldü denirken onlar hala yaşıyorlardı. Onlar Rock dünyasının yaşayan tarihi, bir nevi Süleyman Demirel'leri… "It's Only Rock'N'Roll, But I Like It..."

Alice Cooper'dan büyük dönüş
23.04.2000
Katıksız Heavy-Metal'in önde gelen isimlerinden Alice Cooper artık 50 yaşını geçmiş olsa da hızını kaybetmiyor. Cooper'ın yeni albümü "Brutal Planet" 6 Haziran'da "Spitfire Records" etiketiyle yayınlanacak. Albümle aynı adı taşıyan parça şu sıralar listelerde.

Queensryche'ın "Greatest Hits"i netleşti
23.04.2000
Eski yıllarını aratan ve düşüşe geçen Queensryche, bu duruma gelmiş her grubun yaptığı gibi toplama albüme yöneldi. Grubun internetteki sayfası queensryche.com'a göre "Greatest Hits" albümü 27 Haziran'da piyasaya çıkarılacak. Albümde yer alacak parçalar: "Queen Of The Reich", "The Lady Wore Black", "Warning", "Take Hold Of The Flame", "Walk In The Shadows", "I Dream In Infra Red", "I Don"t Believe In Love", "Eyes Of A Stranger", "Jet City Woman", "Empire", "Silent Lucidity", "I Am I", "Bridge", "Sign Of The Times", "Chasing Blue Sky" (bonus track) ve "Someone Else?" (bonus track).

Al Pitrelli, Megadeth'de
23.04.2000
Marty Friedman'ın ayrılmasından sonra devam eden konserlerde çalmak üzere gruba destek veren Savatage gitaristi Al Pitrelli, resmen Megadeth'de. Bu değişikliğin ardından suların durulur gibi olduğu Megadeth'den iyi haberler de var. Grup yeni albümü için hazırladığı sekiz yeni parçayı tamamlamış durumda.


Iron Maiden Atina'ya geliyor
01.04.2000
14 Temmuz'da Atina'da düzenlenecek Rockwave Festivali'nin metal gününde as grup Iron Maiden olacak. Dream Theater'ın da alt grup olacağı konserde ön gruplar da Cradle Of Filth ve Septic Flesh. Bu arada çıkacak yeni albüm "Brave New World"den yayınlanacak olan ilk single, albümün açılış parçası "The Wicker Man" olacak. Single, İngiltere'de 8 Mayıs'da piyasada.