Ekim-Aralık 1999
Ana Sayfa
Haber Dizini
Nisan-Haziran 2000
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ocak-Mart 2000)
.
Yeni Iron Maiden albümü geliyor
Grammy'de Rock Ödülleri
WASP'dan "Best Of"
AC/DC stüdyoda
Slash's Snakepit döndü
Megadeth'de önemli kayıp

Yeni Iron Maiden albümü geliyor
17.03.2000 
Muhteşem bir dönüşe hazırlanan Iron Maiden'ın "Brave New World" adlı yeni albümü Mayıs sonunda ya da en geç Haziran başında çıkıyor. Klasik Maiden çizgisinde 10 parça bulunan albümü Avrupa turu izleyecek. Tur içerisinde grup, Atina Rock Festivali çerçevesinde 14 Temmuz'da Dream Theater'ın da alt grup olacağı konser için Yunanistan'a kadar geliyor.
Albümde yer alan parçalar şunlar: 
 1. THE WICKER MAN (Adrian Smith / Steve Harris / Bruce Dickinson) 
 2. GHOST OF THE NAVIGATOR (Janick Gers / Bruce Dickinson / Steve Harris) 
 3. BRAVE NEW WORLD (Dave Murray / Steve Harris / Bruce Dickinson) 
 4. BLOOD BROTHERS (Steve Harris) 
 5. THE MERCENARY (Janick Gers / Steve Harris) 
 6. DREAM OF MIRRORS (Janick Gers / Steve Harris) 
 7. THE FALLEN ANGEL (Adrian Smith / Steve Harris) 
 8. THE NOMAD (Dave Murray / Steve Harris) 
 9. OUT OF THE SILENT PLANET (Janick Gers / Bruce Dickinson / Steve Harris) 
10. THE THIN LINE BETWEEN LOVE AND HATE (Dave Murray / Steve Harris) 
Albümün açılış parçası olan sert hardrock tarzı "The Wicker Man" aynı zamanda albümden
çıkaralacak ilk single. Albüm ve tur ile ilgili ayrıntılı bilgileri www.ironmaiden.com adresinde bulabilirsiniz.

Iron Maiden adıyla sahtekarlık
05.03.2000 
Iron Maiden menajeri Rod Smallwood'un grubun resmi WEB sayfası ironmaiden.com'da verdiği bilgiye göre grubun yeni albümünün adı ve çıkacağı tarih henüz belli değil. Bazı yerlerde yeni albüm ve albümden parçaların yayınlandığını söyleyip grubun fanlarını yanıltarak para kazanılmaya çalışıldığına dikkat çeken Smallwood, CDEurope.com adlı sayfada Iron Maiden'ın yeni albümünün "Majesty Of Gaia" adıyla 25 Şubat'ta çıkacağına dair reklam yapıldığını ve fiyat olarak da $37.95 istendiğini belirterek, ilgili reklamın tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi. CDEurope'un bu hayal ürünü albüm ismi ve parça listesinden ticari kazanç sağlamak istediğini, grubun bağlı olduğu EMI ve Columbia (ABD) şirketleri aracılığıyla bu firma hakkında yasal işlem yaptırmak için gerekli başvurunun da yapıldığını bildirdi. Yine Internet üzerinde bir çok sayfada albüm ile ilgili spekülasyonlar yapıldığını ama gerçek bilginin ironmaiden.com'dan alınabileceğini sözlerine ekledi.

Grammy ödülleri verildi
23.02.2000 
42. Grammy Müzik ödülleri sahiplerini bulurken, Santana gecenin yıldızı oldu. Yıllar sonra görkemli bir dönüş yaptığı "Supernatural" albümü ve bu albümden çıkan "Smooth" adlı parça sayesinde Pop dalında 5 ödül alan Santana, Rock dalında da Rock Albüm, Rock Vokal-Düet ve
Enstrümantel Rock ödüllerini aldı. Hard Rock ödülü "Whiskey In The Jar" yorumuyla bir kez daha Metallica'ya giderken, geçtiğimiz yıl yeniden birleşen efsanevi grup Black Sabbath, "Iron Man"in yeni yorumuyla Metal ödülünü aldı. Red Hot Chili Peppers da "Scar Tissue" ile Rock Şarkısı ödülünün sahibi oldu. Beck de "Mutations" albümüyle Alternatif Müzik ödülü aldı.
Yeniden yorumlanan eski parçaların egemenliği Rock vokal ödüllerinde de devam etti. Guns'n'Roses'ın "Sweet Child O'Mine" parçasını yeniden yorumlayan Sheryl Crow, en iyi Kadın Rock Vokal, "American Woman"ı yeniden yorumlayan Lenny Kravitz ise en iyi Erkek Rock Vokal seçildi.

WASP'tan derleme albüm
14.02.2000 
80'lerin ikinci yarısının önemli Metal gruplarından WASP'ın başlıca parçalarını ve iki yeni şarkıyı içeren "Best Of The Best 1984-2000" albümünün 21 Mart'ta yayınlanacağı açıklandı. İki yeni parçadan biri eski bir Elton John / Bernie Taupin bestesi olan "Saturday Night's Alright For Fighting". Grup ayrıca, 15. Yıl kutlamaları kapsamında 2 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında küçük bir Kuzey Amerika turu gerçekleştirecek.

AC/DC tekrar stüdyoda
01/2000 
Veteran Hard Rock grubu AC/DC, 1995 yılında çıkardığı "Ballbreaker"dan bu yana ilk stüdyo albümü olacak olan "Stiff Upper Lip"i 29 Şubat'ta Elektra etiketiyle çıkarıyor. Albümün yapımcılığı, 70'lerdeki "Powerage" ve "High Voltage" albümlerin de birlikte çalıştıkları, Malcolm/Angus Young kardeşlerin ağabeyi, George Young tarafından gerçekleştirilmiş. Albümde yer alan bazı parçalar: "Safe In New York City", "Can't Stop Rock'n'Roll" ve "All Screwed Up". Albümün çıkışı grubun efsanevi vokalisti Bon Scott'un 20. ölüm yıldönümüne denk geliyor.

Heavy Metal'e olan ilgi 90'larla birlikte azalsa da AC/DC gibi sağlam grupların artık yaşlı sayılan kemikleşmiş dinleyicileri hala var ve bu sayede grup Billboard albümler listesinde, 90 albümü "The Razor's Edge" ile ikinciliğe, 95 albümü "Ballbreaker" ile de dördüncülüğe kadar çıkmıştı. Yine bu dönemde Billboard Hot 100 listesinde 23.sıraya kadar çıkan "Moneytalks", grubun ABD'de en iyi iş yapan parçası olmuştu.


Slash'ın dönüşü
01/2000 
Guns'N'Roses'ın sağlam gitaristi Slash'ın grubu Slash's Snakepit, ikinci albümü "Ain't Life Grand!"i Şubat ayında Geffen etiketiyle çıkarıyor. Yapımcılığını Jack Douglas’ın üstlendiği albümde "Ain't Life Grand", "Break You", "Been There Lately" ve "Mean Bone" gibi parçalar var. Albümde Slash'a, vokalde Rod Jackson, ritm gitarda Ryan Roxie, davullarda Matt Laug ve basta Johnny Griparic eşlik ediyor. Ayrıca Rap şarkıcısı Raya Beam de albüme konuk olmuş.

Friedman, Megadeth’ten ayrıldı
09.01.2000
Megadeth hayranları için 2000 yılı kötü başladı. 10 yıldır grubun gitaristliğini yapan Marty Friedman, kendi müzikal eğilimlerine zaman ayırabilmek amacıyla, RISK turunun sonuna yaklaşılırken, Megadeth’ten ayrıldı. 21 Ocak’ta sona erecek olan turun ilk ayağında, grubun geçici gitaristliğini eski Alice Cooper gitaristi ve Savatage’in son albümlerinde de çalan Al Pitrelli üstlendi. Grup lideri Dave Mustaine yaptığı açıklamada “Marty, olağanüstü bir müzisyen ve Megadeth için önemli bir unsurdu. Onun gidişini görmek bizi üzdü ama onun için herşeyin en iyisini dilemekten başka söyleyecek bir şey yok.” dedi. Grup turun ilk ayağının ardından Japonya ve Güney Amerika’ya geçip, yaz aylarında tekrar ABD’ye dönecek.