Nisan-Haziran 2001
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ekim-Aralık 2001
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Temmuz-Eylül 2001)
.
Iced Earth'den tanrılara adak - 24.09
Sentenced'ın yeni albümünün içeriği belli oldu - 20.08
Alice Cooper'un Yeni Albümü, Ekim'de - 20.08
Queensryche Plak Şirketini Değiştiriyor- 23.07
James Hetfield Resmen Alkolik - 20.07
Çin'den Yngwie Malmsteen'e İzin - 09.07
Hammerfall Gitaristinden Solo Albüm - 09.07
Megadeth'den Türkiye Siftahı - 03.07

Iced Earth'den metalin devlerine vefa borcu
24.09.2001
Son yılların en başarılı Heavy Metal gruplarından Iced Earth, türün dev isimlerinden yorumladıkları şarkıları içerecek olan "Tribute To The Gods" albümünün kayıtlarına başlıyor. Century Media etiketiyle Noel öncesine yetiştirilmesi beklenen albümde yer alacak parçalar şunlar: Iron Maiden'dan 'The Number Of The Beast' ve 'Hallowed Be Thy Name', Kiss'ten 'Creatures Of The Night' ve 'God Of Thunder', Blue Oyster Cult'dan 'Cities On Flame' ve 'Burning For You', Alice Cooper'dan 'Dead Babies', AC/DC'den 'Long Way To The Top (If You Want To Rock N Roll)' ve 'Highway To Hell', Black Sabbath'dan 'Black  Sabbath' ve Judas Priest'den 'Screaming For Vengeance'.

Sentenced'ın gelecek albümünün şarkı listesi
20.08.2001
Normal vokale döndüğü 2000 yılı albümü "Crimson" ile kariyerinin en büyük başarılarına imza atan Finlandiya'nın gururu, melodik death metal grubu Sentenced, önümüzdeki yılın başlarında yayınlanacak yeni albümünde yer alacak şarkıları belirledi: 'Guilt And Regret', 'As Hard As I Try', 'At Your Grave', 'You Are the One', 'Neverlasting', 'Aika Multaa Muistot (Everything Is Nothing)', 'Excuse Me While I Kill Myself', 'Losing My Faith', 'Wither, Blood & Tears' ve 'Man In The Bottle'.

Alice Cooper'dan bir albüm daha
20.08.2001
Alive Cooper yeni albümü "Dragontown"ı, 9 Ekim'de Spitfire etiketiyle çıkarıyor. Albüm, 1994 albümü "The Last Temptation" ile başlayan ve geçen yıl çıkan "Brutal Planet" ile devam eden üçlemenin son bölümü olacak. Geçen yıl çıkan albümle seks, ölüm ve açgözlülük üzerine kurulu hikayeleri anlatan Cooper, Dragontown ile konuya devam edecek. Yine öfke dolu ve önceki albümlerine oranla daha sert olması beklenen Dragontown'ı Eylül ayında başlayacak konserlerle desteklemeyi düşünen Alice Cooper, söylenene göre sahneden ünlü giyotini eksik etmeyecekmiş yine. Albüme konulması beklenen "Triggerman" parçasının demo halini www.spitfirerecords.com adresinden indirebilirsiniz.

Queensryche, Atlantic'den ayrıldı
23.07.2001
Queensryche'ın Atlantic Records ile olan anlaşması feshedildi. Son yıllarda popülarite kaybeden grubun, yavaş yavaş tüm eski Heavy Metal gruplarını bünyesinde toplamaya başlayan Metal Is Records ile görüşmekte olduğu belirtildi. Anlaşmanın yakın zamanda imzalanması bekleniyor. Bilindiği gibi Metal Is, Iron Maiden'ın efsanevi yapımcısı Rod Smalwood'un sahibi olduğu Sanctuary Records'ın alt şirketi.

Hetfield alkol tedavisinde
20.07.2001
Metallica'nın kurucusu solist/gitarist James Hetfield'ın alkol problemleri nedeniyle tedavi göreceği açıklandı. Metallica'nın resmi web sitesi "metallica.com"dan yapılan açıklamada Hetfield'ın tedavi için müzik çalışmalarına ara vermesi nedeniyle yeni albümün stüdyo çalışmaları ve 29 Temmuz'da verilecek metallica.com partisi gibi bir çok aktivite ertelenmiş durumda.

Çin, Malmsteen'i kabul etti
09.07.2001
Gitar virtiözü Yngwie Malmsteen, Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti tarafından konser izni verilen az sayıda batılı müzisyenden biri oldu. Söz konusu izni, klasik tarzda batı pop/rock müziğinden farklı olarak karmaşık teknik ve melodik içerik taşıyan müziği sayesinde aldığı belirtilen ve "Elektrikli Modern Mozart" olarak tanımlanan Malmsteen, Çin hükümetinin davetlisi olarak ülkenin önemli şehirlerinde Çin Ulusal Orkestrası ile birlikte konserler verecek.

Hammerfall gitaristinden solo proje
09.07.2001
Son zamanların popüler İsveçli Power Metal grubu Hammerfall'un gitaristi Stefan Elmgren, Full Strike ismini verdiği yeni proje grubuyla albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Albümdeki müziğin, Dokken ile eski Gary Moore tarzına Accept ve Helloween tarzının eklenmiş hali olacağını belirten Elmgren'e eşlik edecek müzisyenler ise Lost Horizon vokalisti Niklas Jonsson, Crawley basisti Chris Savage Goldsmith ve Freak Kitchen beteristi Bjorn Fryklund. Menajer Petri Lunden ile birlikte Los Angeles'da çalışmaları sürdürülen albümün 2001 sonu ya da 2002 başında çıkarılması bekleniyor.

Megadeth ilk kez Türkiye'deydi
03.07.2001
Yıllardır beklediğimiz gruplardan biri daha nihayet Türkiye semalarında gözüktü ve İstanbul Maslak-Venue'de yaklaşık 3000 kişiye muhteşem olmasa da beklentileri karşılayan bir konser verdi. 90'lardaki muhteşem kadrosundan iki elemanı yitiren ve bu eksiklerin yerini tam olarak doldurduğu söylenemeyen Megadeth, grubun kurucusu ve beyni, büyük megaloman Dave Mustaine'in önderliğinde Türkiye'de ilk kez sahne aldı. Grubun Mustaine'den başka kuruluşundan bu yana değişemeyen tek üyesi olan bas gitarist David Ellefson ile birlikte 3 yıldır grupla çalan davulcu Jimmy DeGrasso ve en yeni üye gitarist Al Pitrelli'nin sahne performansları biraz da alanın Metal'e uygunsuzluğu ve ses düzeninin bozukluğu nedeniyle vasatın üzerine çıkamadı. Özellikle efsanevi gitarist Friedman'ın uçtuğu gitar sololarında Pitrelli'nin şişmesi, De Grasso'nun da Menza'nın muhteşem ataklarını yapan tarzda olmaması "Daha önce niye gelmediler?" sorusunu sordurttu. Konser öncesi düzenlenmiş olan imza seansında bazı fanların "Friedman sonrası düşüşte olduklarını" söylemeleri Mustaine'in sinirini bir hayli bozmuş olacak ki konser sırasında sık sık Megadeth'in her zaman çok iyi olduğunu, gidenlerin de siktirip gittiklerini söyleyip durdu. Bu arada, gelinen ülkenin dili ile "Merhaba", "İyi akşamlar" vs. kelimelerini öğrenen bir çok müzisyenin aksine Mustaine ilk öğrendiği Türkçe sözcükleri de açıkladı: "Büyük Sikici"...

Gelelim konsere... Grup sahneye geçen yıl besteledikleri ve yeni albümlerine de aldıkları "Dread And The Fugitive Mind" ile çıktı. İyi bir etki yapan ve seyirciyi hemen havaya sokan şarkıyı onun single ikizi diyebileceğim "Kill The King" izledi. Eski klipleri hatırlayıp "Wake Up Dead"i çalarlar mı acaba diye düşünürken, küt diye parçanın ilk notaları girmeye başlayınca ortalık karıştı. Bu muhteşem konser parçasını bir de bence gecenin en iyi yorumu olan "In My Darkest Hour" izleyince, adrenalin seviyesi tavana vurdu. Eski hayranlarının gönlünü bu iki parçayla almayı başardığını söyleyebileceğim Megadeth, daha sonra biraz yavaşladı ve daha yeni albümlerinden parçalara geçti. "Risk"den "Breadline" ve "Crush'Em", "Cryptic Writings"den "She-Wolf", "Almost Honest" ve "Trust", "Youthanasia"dan "Reckoning Days", "Last Action Hero" filmi için yaptıkları "Angry Again" bu arada çaldıkları parçalardı. Yine son albüm "The World Needs A Hero"dan aynı adlı parça ile birlikte akustik çaldıkları bir parça ve "Promises" de ortamı iyice yumuşattı. "Youthanasia" albümünün hit parçası "A Tout Le Monde"'u Fransızca nakaratları dahil seyirciyle birlikte söyleyen grup Arada "Hangar 18" ile eski hızlı günlere dönmeye çalıştıysa da şarkı Friedman'sız ve kötü ses düzeni ile hiç anlaşılamadı. Bu parçanın yeni albüme koydukları versiyonu "Return To Hangar", "Countdown To Extinction"dan "Sweating Bullets" ve "Symphony of Destruction" ile "Youthanasia"dan "Train of Consequences"ı da bu araya sıkıştırdılar. Bu şarkılar arasında çaldıkları en iyi parça ise "Rust In Peace"den, konserin en iyi yorumlanan ikinci parçası "Tornado of Souls" oldu. Bir diğer sağlam parça da "Peace Sells" albümünden "The Conjuring"di.

Sonlara doğru bir iki bis yapan grup burada da seyirciden en çok istek alan ve grubun da eski göz ağrıları olan iki parçayı "Peace Sells" ve "Holy Wars"u çalarak iyi bir kapanış yaptı. Sonuçta vasatı pek fazla aşamayan ama grubu ilk kez Türk hayranlarıyla buluşturması açısından önemli bir konserdi. Ayrıca, bir ay önceki cikslerle dolu Yngwie Malmsteen konserinin üzerine oldukça iyi geldi ve siyahlar içinde bir sürü pis metalciyi bir arada görmek, Metallica'yı, Slayer'ı canlı izlediğimiz eski günleri anma açısından faydalı oldu. Konser ile ilgili bir diğer ilginç not da meyilli bir arazide kurulmuş alan Venue'de, sahnenin girişin üstündeki yoldan tam olarak görülebilmesi ve 500'den fazla kişinin de konseri oradan bedavaya seyretmeleriydi.