Ocak-Mart 2002
Ana Sayfa
Haber Dizini
Temmuz-Eylül 2002
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Nisan-Haziran 2002)
.
Metal Opera'nın ikinci bölümü yakında - 24.06
Anthrax, isimde kararsız - 24.06
In Flames gün sayıyor - 10.06
Queensryche'tan dönüş sinyalleri - 13.05
Gandalf dağıldı - 06.05
Layne Staley ölü bulundu - 20.04
Al Pitrelli, Savatage'e döndü - 15.04
Dave Mustaine, Megadeth'den ayrıldı - 03.04
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
HAZİRAN'02
Danzig - Danzig 7: I Luciferi
Iron Savior - Condition Red
Majesty - Sword And Sorcery
Nightwish - Century Child
Robert Plant - Dreamland
WASP - Dying For The World
MAYIS'02
Dio - Kill The Dragon
Manowar - Warriors Of The World
Nocturnal Rites - Shadowland
Rage - Unity
Sentenced - The Cold White Light
NİSAN'02
Alabama Thunderpussy - Staring At The Devine
Arcturus - The Sham Mirrors
Helloween - Treasure Chest (Best Of)
Primal Fear - Black Sun

Avantasia'nın devamı geliyor
24.06.2002
Geçen yıl gerçekleştirdiği Avantasia projesiyle 2001'in en iyi albümünü yapan Edguy solisti Tobias Sammet, projedeki bol yıldızlı kadroyu koruyarak "The Metal Opera, Part II"yu gerçekleştiriyor. İlk albümde de yer alan Michael Kiske (ex-Helloween), Kai Hansen (Gamma Ray), André Matos (ex-Angra), Henjo Richter (Gamma Ray), Markus Grosskopf (Helloween), Alex Holzwarth (Rhapsody), David de Feis (Virgin Steele), Sharon Den Adel (Within Temptation) ve Timo Tolkki'nin (Stratovarius) yanına bu kez Bob Catley (Magnum) ve Eric Singer'in (Kiss) eklenmiş olduğu, ilk kadrodan bazı isimlerin de olmadığı görülüyor. Bir değişiklik olmazsa şarkı listesi şu şekilde: "The Seven Angels", "No Return", "The Looking Glass", "In Quest For", "The Final Sacrifice", "Neverland", "Anywhere", "Chalice Of Agony", "Memory", "Into The Unknown"

Anthrax'ın yeni albümünün ismi yine değişti
24.06.2002
Anthrax, yayınlayacağı yeni albümünün ismini bir kez daha değiştirdi. Son olarak "We've Come For You All" adını alan albüm, grubun 1998 yılı çalışması "Volume 8"ten bu yana ilk stüdyo albümü ve grup üyelerinin dediklerine bakılırsa 80'lerin sonundaki "Among The Living", "Spreading The Disease", "Fistful Of Metal" günlerinden sonraki 'en thrash' kaydı
olacak. Albümde yer alacak parçalar şunlar: "Black Dahlia", "Refuse To Be Denied", "Superhero", "Safe Home", "What Doesn't Die", "Strap On My Old School", "Taking The Music Back", "Nobody Knows Anything", "Expiration", "Think About An End".

In Flames'in yeni albümünün adı konuldu
10.06.2002
Son yıllarda İsveç'ten çıkan en iyi melodik death metal grubu In Flames, 2 Eylül'de piyasaya sürülmesi planlanan yeni albümünün ismini "Reroute To Remain" olarak açıkladı. Prodüktörlüğünü Daniel Bergstrand'ın üstlendiği ve kayıtları İsveç Uppsala'da Dug-Out Studios'ta gerçekleştirilen albümde şu parçalar yer alıyor: "Reroute To Remain", "System", "Drifter", "Trigger", "Cloud Connected", "Transparent", "Dawn Of A New Day", "Egonomic", "Minus", "Dismiss The Cynics", "Free Fall", "Dark Signs", "Metaphor", "Black & White".

Queensryche cephesinde hareketlenme var
13.05.2002
Başarılı gitarist Chris DeGarmo'nun ayrılmasının ardından yaptıkları 1999 yılı albümleri "Q2K" ile ağır eleştiriler alan ve o zamandan beri üyelerinin bağımsız işlere dalmasıyla sessizliğe gömülen Queensryche'da yeni bir şeyler oluyor. DeGarmo'nun yerine gelen Kelly Gray'in gruptan ayrıldığının açıklanması ile DeGarmo için geri dönüş söylentileri arttı. Bu arada solist Geoff Tate'in ilk solo albümü "Old World Order" Haziran ayında çıkıyor. Tate'in solo projesinde yer alan diğer müzisyenler ise gitaristler Jeff Carrell ile Scott Moughton, bassist Cris Fox, klavyeci Howard Chillcott ve davulcu Evan Schiller.

Gandalf dağıldığını açıkladı
06.05.2002
Melodic Death Metal'in başarılı gruplarından Gandalf, 9 yıllık birlikteşiğin ardından dağıldığını açıkladı. Plak şirketleri Wicked World Records tarafından yapılan açıklamada grup içi gelişmeler nedeniyle son noktaya gelindiğini ve dost kalabilmek için grubun dağıtılma kararı verildiği belirtildi.

Alice In Chains solisti ölü bulundu
20.04.2002
1990'larin ilk yarısında Grunge'ın dört atlısından biri olan Alice In Chains'in solisti Layne Staley, 20 Nisan günü evinde ölü bulundu. Uyuşturucudan öldüğü belirtilen 34 yaşındaki Staley daha önce de çeşitli zamanlarda uyuşturucu tedavisi görmüştü. Polis, cesedin çürümeye başlamış olduğunu, bu nedenle ölümün bir kaç gün önce gerçekleşmiş olabileceğini açıkladı. Alice In Chains'i gitarist Jerry Cantrell ile birlikte 1987 yılında Seattle'da kuran Staley, solo projesi Mad Season ile de kayıt ve konser çalışmaları yapmıştı.

Pitrelli, Savatage'e geri döndü
15.04.2002
Dave Mustaine'in sağlık sorunları nedeniyle ayrılmasının dağılma getirdiği Megadeth'e geöen yıl katılmış olan Al Pitrelli kısa bir aradan sonra Savatage'e geri döndü. Mustaine'in Megadeth ile ilgili açıklamasının ardından Pitrelli'yi geri çağıran Savatage üyeleri, Pitrelli'nin yokluğunda grupla çalışan Jack Frost'a da teşekkür ettiler.

ŞOK: Megadeth dağıldı
03.04.2002
Heavy Metal dünyasını sarsan haber: Megadeth'in kurucusu vokalist ve gitaristi Dave Mustaine sol el ve kolundaki sinir ezilmeleri nedeniyle gruptan ayrıldığını açıkladı. Elinin tedaviyle ancak bir yıl sonra eski haline gelebileceğini belirten Mustaine besın açıklamasında bir gün tekrar gitar çalabilmeyi umduğunu, ödüller ve başarılarla dolu müzik kariyeri için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, bundan sonra enerji ve dikkatini sadece eşi Pam ve iki çocuğuna yönelteceğini sözlerine ekledi. Mustaine 1994 "Youthanasia" albümünde yer alan "A Tout Le Monde" şarkısındaki sözlerle de vedasını tamamladı: "A tout le monde, a tous mes amis, Je vous aime, Je dois partir". (Tüm dünya, tüm dostlarım, sizleri seviyorum, ama gitmeliyim). Bu gelişme üzerine grubun diğer üyeleri de grubu Mustaine'siz yürütmeme ve dağılma kararı aldıklarını açıkladılar.