Ekim-Aralık 2002
Ana Sayfa
Haber Dizini
Nisan-Haziran 2003
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ocak-Mart 2003)
.
Paradise Lost geliyor - 18.03
Malmsteen yine geliyor - 06.03
Metallica'nın yeni basçısı Rob Trujillo - 03.03
Vokalist Mathias Falconer'den ayrıldı - 05.02
Halford, Priest'e mi dönüyor - 27.01
Eski Queensryche albümleri tekrar çıkıyor - 27.01
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
MART'03
Children Of Bodom - Hate Crew Deathroll
Cradle Of Filth - Damnation And A Day
Evanescence - Fallen
Evergrey - Recreation Day
ŞUBAT'03
Anthrax - We've Come For You All
Haunted - One Kill Wonder
Michael Kiske - Supared
OCAK'03
Geoff Tate - Geoff Tate
Kamelot - Epica
Stratovarius - Elements Part I

Paradise Lost Türkiye'ye geliyor
18.03.2003
Türkiye, Heavy Metal'in önemli gruplarından biriyle daha tanışacak. Son anda bir aksilik çıkmazsa, İngiliz Gothic Doom Metal grubu Paradise Lost, 17 Mayıs 2003 Cumartesi günü İstanbul Sold Out Konser Salonu'nda olacak.

Malmsteen bir kez daha Türkiye'de
06.03.2003
Türkiye'yi ikinci (hadi üçüncü diyelim) adresi yapma konusunda ısrarlı olan Yngwie Malmsteen, 18 Nisan'da Ankara Saklıkent'te, 19 Nisan'da da İstanbul Bostanci Gösteri Merkezi'nde konser vermek üzere üçüncü kez Türkiye'ye geliyor. İlk kez 1997'de Türk seyircisiyle tanışan ve bu ilk konserde eski şarkılarını çalmasının da etkisiyle başarılı bir performans sergileyen gitarist, 2001'deki İstanbul-Ankara çift konserinde ise hayal kırıklığı yaratmıştı.

Metallica yeni basçısını açıkladı
03.03.2003
Metallica sonunda yeni bas gitaristini açıkladı: Rob(ert) Trujillo. Eski Suicidal Tendencies elemanı olan bu sağlam bas gitarist, Ozzy'nin son albümünde de yer almıştı. Ayrıntı www.metallica.com'da.

Falconer'da ayrılık rüzgarı
05.02.2003
Son iki yılın iyi çıkış yapan grubu Falconer'da ayrılık. Vokalist Mathias Blad, grubun artık konsere çıkma kararı alması ve konser takviminin kendi müzikal çalışmaları ile çakışması nedeniyle gruptan ayrıldı. Grubun resmi sitesi falconer-metal.com'dan yapılan açıklamada, grubun yola Mathias ile devam edip bir sonraki albüme kadar tura çıkmama ya da yeni bir vokalistle grubun şu anki özelliğini kaybetmekle birlikte konser ortamına da açılıp yeni heyecanlar yakalama seçenekleri arasında kaldığı ve zor bir karar da olsa ikinciyi seçtiği belirtildi. Destiny adlı yerel grubun vokalisti Kristoffer Göbel grubun yeni vokalisti olurken, Mathias'ın da gelecekteki kayıtlarda geri vokalist olarak gruba katkı sağlamaya devam edeceği açıklandı. İlk iki albümde operavari vokalin gruba kattığı havayı düşünürsek, yeni vokalistin neler getirip neler götüreceğini merak ediyorum doğrusu.

Judas Priest yine toz duman
27.01.2003
Judas Priest davulcusu Scott Travis'in Kanadalı metal dergisi BW&BK'a (hardradio.com'un kaynağı olan dergi) ettiği "Rob'un gruba geri döneceğini ve yaza bir şeyler yapacağımızı umuyoruz" lafı ortalığı karıştırdı. Grubun yardımcı menajeri Jayne Andrews ise "Grubun solisti Ripper Owens'tır ve yeniden birleşme ile ilgili bir planı yoktur, bizden gelen resmi açıklamalar dışındaki sözlere inanmayın" açıklamasını yaptı. Hangisine inanacağız bilemiyoruz ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz, ayrıca Halford ile Owens'ın vokal performansları arasında da pek karşılaştırma yapılmaz. Kısacası, olay doğru çıkarsa iyi olur.

Queensryche albümleri yeni paketlerle tekrar çıkıyor
27.01.2003
EMI, kendi adlarını taşıyan ilk EP'lerinin çıkmasının üzerinden 20 sene geçmesinin şerefine Queensryche'ın sadece koleksiyoncuların elinde ve plak formatında bulunan söz konusu EP ile birlikte 6 eski albümünü tekrar piyasaya sürüyor. Bonus parçalar, yayınlanmış fotoğraflar ve notlarla zenginleştirilerek tekrar paketlenen albümlerden "Queensryche", "The Warning", "Rage For Order" ve "Operation: Mindcrime" 8 Nisan'da, "Empire", "Promised Land" ve "Hear In The Now Frontier" 6 Mayıs'ta piyasaya sürülecek. Albümlere eklenecek bonus parçalar ise grubun çeşitli konser kayıtlarından oluşacak. Diğer albümler zaten elde bulunduğu için yeniden çıkmaları pek fazla ilgimi çekmedi ama EP'ye sonunda ulaşabilecek olmak büyük mutluluk.