Ocak-Mart 2003
Ana Sayfa
Haber Dizini
Temmuz-Eylül 2003
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Nisan-Haziran 2003)
.
İstanbul, Metal'e doydu - 29.06
İstanbul'a iki dev daha - 29.05
Annihilator'ın sesi yine değişti - 26.05
Pentagram devlerle aynı albümde - 19.05
Iron Maiden'dan 2 DVD'lik ziyafet - 12.05
Queensryche'ın yeni albümü Temmuz'da çıkıyor - 12.05
Dio ve Sepultura İstanbul'da ?!.. - 08.05
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
HAZİRAN'03
Agent Steel - Order Of The Illuminati
Metallica - St.Anger
Type O'Negative - Life Is Killing Me
MAYIS'03
Amorphis - Far From The Sun
Grave Digger - Rheingold
Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Marty Friedman - Music For Speeding
Sepultura - Roorback
NİSAN'03
HIM - Love Metal
Opeth - Damnation
Soilwork - Figure Number Five

Dio
"Rock The Nations" muhteşemdi
30.06.2003
Dün Maslak Venue, Türk heavy metal dinleyicileri açısından unutulmaz bir festivale sahne oldu. Türkiye'de uluslararası çapta bir ilk olan ve devamının gelerek gelenekselleşeceğini beklediğim Rock The Nations Festivali, Avrupa Metal sahnesinin dev isimleriyle birlikte Ronnie James Dio büyük bir efsaneyi de Türk izleyiciler ile buluşturmuş oldu.

Daha önce Megadeth'e de ev sahipliği yapmış olan Maslak Venue bu kez üç sağlam Türk grubuyla birlikte dört ayrı Metal kuşağının dört büyük temsilcisine de sahne oldu. Rock The Nations Open Air Festival (www.rockthenations.net) adıyla düzenlenen konserlerde gündüz saatlerinde Türk grupları, Power Metal'in Türk örneği Almora, dağıldığını açıklayan ve Maslak'ta veda konseri veren Antisilence ile Türk hardcore'unun iddialı grubu Radical Noise sahne aldılar.

Akşamüzeri sahne alan Yunanistan'ın en başarılı Black Metal grubu Rotting Christ, üçüncü kez geldiği Türkiye'de takipçilerine yine enerjik dakikalar yaşatırken, ülkemizi ilk kez ziyaret eden Kuzey'in güçlü sesi Opeth de değişik tarzıyla her yaştan izleyiciye seslenmeyi ve dikkat çekmeyi başardı. Yine de esas ilgiyi havanın kararmasıyla sahneye çıkan Kreator ve gecelerin kralı Dio gördü. "Violent Revolution" ile sıkı bir giriş yapan Kreator, yıllar sonraki bu ikinci ziyaretinde Thrash Metal'in sağlam örneklerini sunmuş oldu sıkı metalcilere....
 
Dio - Ay Yıldız
afiş

Ve gelelim efsaneye... Kreator'un biraz uzatmasıyla planladığından geç bir şekilde sahneye çıkan Dio, "Killing The Dragon" ile konsere başlarken, seyircinin en büyük zevki aldığı dakikalara tanıklık ediyordu. Tarihi şarkılardan "Straight Through The Heart"ı şimdi Dio ile çalan eski AC/DC davulcusu Simon Wright'ın davul solosu izledi. Eskilerde dolaşmaya devam eden Dio, Rainbow günlerinden "Stargazer"ı, Black Sabbath'tan da "Mob Rules" ile "Heaven And Hell"i solo zamanı şarkılarının arasına sıkıştırdı. "Stand Up And Shout", "Evil Eyes", 
"I Speed At Night", "Rock And Roll", "Lord Of The Last Day", "We Rock" ve "Dream Evil" derken en muhteşem parçasını patlattı 60'lık rocker: "Holy Diver". "The Last In Line" ile konseri tamamlayan Dio, alkışlarla tekrar sahneye gelince yine bir şaheser "Rainbow In The Dark"ı ardından da jam yaparak Rainbow günlerinden "Man On The Silver Mountain" ve "Long Live Rock'n Roll"u söyledi ve Türk izleyicileri rüya aleminde bırakarak çekildi. Akıllarda da sempatikliği, seyirciyle kurduğu başarılı etkileşim, o yaşta hala zirvede dolaşan sahne ve vokal performansı kaldı.

Genel olarak başarılı bir organizasyonun yaşandığı ve özellikle ses düzeninin iyi bir Heavy Metal konserine yakışacak güzellikte olması, izleyicilerin ortak kanısıydı. İçeride bira satıldığı için çevre illerden bilet alıp gelmiş olanlar dahil 18 yaşından küçüklerin festival alanına alınmamaları organizasyonun tek büyük falsosu olurken, Kreator'un sahnede fazla kalıp Dio'nun sahne ekibiyle aralarında yaşanan tartışma da diğer bir istenmeyen olaydı.

Dio sahnede
Soldan sağa: Jimmy Bain - bas, Simon Wright - davul, Ronnie James Dio - vokal, Craig Goldy - gitar

"Rock The Nations"a yeni gruplar
29.05.2003
29 Haziran'da Maslak'ta, Dio ve Kreator'un sahne alacağı Rock The Nations Open Air Festival'ine katılacağı açıklanan gruplara iki büyük isim daha eklendi. Yunanistan'ın Death Metal tarzındaki en başarılı ve uluslararası olmuş tek grubu Rotting Christ'ten sonra son yılların en karizmatik Death & Black gruplarından Opeth de kadroya dahil oldu. Ayrıntılar için: Rock The Nations.

Bu arada Dio'nun gitaristi Doug Aldrich'in ayrılmasıyle turne kadrosuna alındığı söylenen eski Ratt gitaristi virtüöz Warren DeMartini'nin de ayrıldığı ve yaz konserlerinde gitari grubun eski elemanı Craig Goldy'nin çalacağı açıklandı.


Annihilator'da solist değişikliği
26.05.2003
Resmi web sitesi www.annihilatormetal.com'da grubun lideri/gitaristi Jeff Waters tarafından belirtildiğine göre, şarkıcı Joe Comeau Annihilator'dan ayrılmış. Açıklamasında Joe ile farklı müzikal ve yapısal düşüncelere sahip olduklarını söyleyen Waters, sözü kısaca "Bana uyamadı ve gitti" demeye getirmekte. Grubun yeni vokalisti Vancouver'dan bir yerel isim: Dave Padden. Yapılan açıklamada Waters tarafından vokal yeteneği oldukça övülen Padden, 26 yaş ile kadronun yaş ortalamasını da oldukça düşürmüş durumda. İki CD'lik konser albümü "Double Live Annihilation"ı da çıkaran Annihilator, Haziran ayı ile birlikte Avrupa'dan başlayarak yollara düşüyor.

Pentagram, Noise'un 20.Yıl albümünde
19.05.2003
Bünyesindeki ünlü Heavy Metal grupları ile tanınan Noise Records, müzik endüstrisindeki 20. yılını "20 Years Of Noise" adlı 40 parçalık bir derleme albüm ile kutluyor. Albümde Türkiye'nin Metal dünyasındaki gururu Pentagram da bir şarkısıyla, Avrupa'da bilinen adı Mezarkabul olarak  yer alıyor. Derlemede yer alan ve şirketin resmi sitesi "www.noiserecords.com"da kısa bölümlerini dinleyebileceğiniz şarkılar şunlar: CD1: GAMMA RAY - "Short As Hell", KAMELOT - "Forever", DRAGONFORCE - "Heart Of A Dragon", HELLOWEEN - "Heavy Metal Is The Law", RUNNING WILD - "Under Jolly Roger", IRON SAVIOR - "Iron Savior", SEVEN WITCHES - "Mental Messiah", CONCEPTION - "Water Confines", RAGE - "Her Diary's Black Pages", SKYCLAD - "A Minutes Piece", WATCHTOWER - "Hidden Instincts", SINNER - "Danger Zone", GRAVE DIGGER - "Heavy Metal Breakdown", TANKARD - "Zombie Attack", PISSING RAZORS - "Regret", KREATOR - "Pleasure To Kill", VOIVOD - "Ravenous Medicine", HELLHAMMER - "Massacra", CELTIC FROST - "The Usurper", CORONER - "Reborn Through Hate". CD2: MEZARKABUL - "Take My Time", LEFAY - "Save Our Souls", TYRAN PACE - "Hot To Rock", SCANNER - "Warp 7", MIND ODYSSEY - "Fire In The Sky", HELICON - "Black & White", EXCITER - "Cold Blooded Murder", VENDETTA - "Metal Law", STIGMATA - "Greed Machine", DAVE SHARMAN - "Pandora's Box", MINDSET - "If The Devil Wore Adidas", FLEISCHMANN - "Fleischwolf", TURA SATANA - "Kiss Or Kill", MORDRED - "Everyday's A Holiday", D.A.M. - "Terror Squad", DEATHROW - "N.L.Y.H.", SECRECY - "Like Burning One's Boat", MESSIAH - "Lycantropus Erectus", MANIA - "The Expulsion", LEMMING PROJECT - "Rejection".
20 Years of Noise

Iron Maiden'dan DVD seti
12.05.2003
Iron Maiden, "Visions Of The Beast" adlı 2 DVD'den oluşan video ve bazıları hiç yayınlanmamış konser görüntülerinin de yer aldığı seti 2 Haziran'da EMI etiketiyle yayınlıyor. Interaktif menuler ve diskografi ile bazı özel gizli ekstraların da yer aldığı DVD'lerde yer alan şarkılar şunlar: DVD1: "Women In Uniform", "Wrathchild" (Live At The Rainbow), "Run To The Hills", "The Number Of The Beast", "Flight Of Icarus", "The Trooper" (Promo Version), "2 Minutes To Midnight", "Aces High", "Wasted Years", "Stranger In A Strange Land", "Can I Play With Madness", "The Evil That Men Do", "The Clairvoyant" (Donington'88), "Infinite Dreams" (Live), "Holy Smoke", "Tailgunner", "Aces High" (Camp Chaos Version), "The Number Of The Beast" (Camp Chaos Version), "Futureal" (Football Version), "Fear Of The Dark" (Rock In Rio) ve "Man On The Edge" (Slapstick Version); DVD2: "Bring Your Daughter To The Slaughter", "Be Quick Or Be Dead", "From Here To Eternity", "Wasting Love", "Fear Of The Dark" (Donington'92), "Hallowed Be Thy Name" (Donington'92), "Man On The Edge", "Afraid To Shoot Strangers", "Lord Of The Flies", "Virus", "The Angel And The Gambler", "Futureal", "The Wicker Man", "Out Of The Silent Planet", "Brave New World" (Rock In Rio), "The Wicker Man" (Camp Chaos Version), "Flight Of Icarus" (Camp Chaos Version), "Run To The Hills" (Camp Chaos Version) ve "The Trooper" (Camp Chaos Version). Grup 31 Mayıs'ta Donington Download Festival'i as grupluğu ile sahneye geri dönüyor. Bunu "Give Me 'Ed... Til I'm Dead" dünya turu izleyecek. Yeni stüdyo albümünün çıkışı ise Eylül.

DeGarmo'lu Queensryche albümü gün sayıyor
12.05.2003
Queensryche, yeni albümü "Tribe"ı 22 Temmuz'da çıkarıyor. Bir albümlük bir aradan sonra gruba geri dönen gitarist Chris DeGarmo ile birlikte mikrofonda Geoff Tate, ikinci gitarda Michael Wilton, bas gitarda Eddie Jackson ve davullarda Scott Rockenfield'dan kurulu orijinal kadrosuna kavuşan grubun yeni albüm ile birlikte eski günlerine dönüp dönemeyeceği merakla beklenmekte. Yapımcılığını grubun üstlendiği ve miksi Adam Kasper tarafından gerçekleştirilen albümde yer alacak şarkılar şunlar: "Tribe", "U.M.S.", "Blood", "Desert Dance", "The Great Divide", "Doin' Fine", "Falling Behind", "Rhythm Of Hope", "Losin' Myself" ve "Open". Grup 23 Haziran - 27 Temmuz arasını ABD turnesi ile geçirecek. Turda Dream Theater ve Fates Warning de yer alacak.

Dio ve Sepultura geliyor...
08.05.2003
Heavy Metal efsanesi Ronnie James Dio, Rock The Nations - Open Air Festival kapsamında 29 Haziran 2003 Pazar günü İstanbul Maslak Venue'da sahne alacak. Aynı festivale Alman Thrash devi Kreator'ın da katılması söz konusu. Bu arada Maslak bir başka devi daha ağırlayacak Dio ve Kreator'dan önce. Brezilya'nın metaldeki gururu Sepultura, yeni albümü Roorback'in Avrupa turu kapsamında 1 Haziran'da Venue'da sahne alacak. Sepultura'nın tur programı için: sepultura.com.br.