Nisan-Haziran 2003
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ekim-Aralık 2003
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Temmuz-Eylül 2003)
.
Testament sonunda stüdyoda - 08.09
Iced Earth'de yenilikler - 01.09
Stratovarius'tan bir yılda ikinci albüm - 04.08
Halford Priest'e döndü - 14.07
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
EYLÜL'03
Iron Maiden - Dance Of Death
AĞUSTOS'03
Arch Enemy - Anthems Of Rebellion
Deep Purple - Bananas
TEMMUZ'03
Nevermore - Enemies Of Reality
Queensryche - Tribe

Nihayet Testament
08.09.2003
Vokalist Chuck Billy'nin hastalığı filan derken, 1999'dan bu yana yeni albüm yapmayan Thrash'ın dev ismi Testament nihayet uyanıyor. Grubun yeni basçısı Steve DiGiorgio, Kanada çıkışlı Metal dergisi BW&BK'ya yaptığı açıklamalarda Billy ve gitarist Peterson ile birlikte demo şarkılar kaydettiklerini, sözlerini Chuck Billy'nin yazdığı bu yeni şarkıların yine 99 albümü "The Gathering"deki tarzda olduğunu belirtmiş. 2004 başlarında çıkması beklenen albümü Peterson'un Black Metal proje grubu Dragonlord'un yeni albümü takip edecek. Steve DiGiorgio, Dragonlord'un ilk albümünde bas çaldıktan sonra Iced Earth'den ayrılmış ve Testament'a katılmıştı.

Bu arada Testament ve Savatage'in eski gitaristi Alex Skolnick'in "Amerikan Gitar Enstitüsü"nde gitar öğretmeni olarak "Jazz Soloing Workshop" dersi vereceği açıklandı.


Iced Earth'de yeni ses, yeni albüm
01.09.2003
Halford'un Judas Priest'e dönüşü ile başlayan değişikliğin Iced Earth'ü de etkileyeceğini tahmin eden var mıydı bilmiyorum ama, Halford haberinin mürekkebi kurumadan Priest'teki yerini kaybetmesinden pek de üzüntüye kapılmamış gözüken Tim "Ripper" Owens'ın Iced Earth'ün yeni albümü "The Glorious Burden"da vokalleri üstlendiği açıklandı. Grubun son yıllardaki parlayışında büyük etkisi olduğunu düşündüğüm vokalist Matthew Barlow'un akibeti konusunda ise bir bilgiye rastlayamadım. Böylece son kadro şöyle şekillenmiş durumda: Gitarlarda Jon Schaffer, vokalde Tim Owens, davullarda Richard Christy, bas gitarda James MacDonough ve yine gitarlarda Ralph Santolla.

Yeni anlaştıkları plak şirketi SPV'nin etiketiyle önce 27 Ekim'de çıkacağı açıklanan ama sonra çıkış tarihi 12 Ocak 2004'e kaydırılan  albümde şu parçalar yer alıyor: "Star Spangled Banner", "Declaration Day", "When The Eagle Cries", "The Reckoning (Dont Tread On Me)", "Attila", "Red Baron/Blue Max", "Hollow Man", "Waterloo", "Valley Forge", "Gettysburg (1863)", "The Devil To Pay", "Hold At All Costs" ve "High Water Mark". Yine 6 Ekim'de çıkacağı söylenen ilk single "The Reckoning" de 27 Ekim'de yayınlanacak.


Stratovarius'ta durmak yok
04.08.2003
Yılın ilk aylarında sezonun en başarılı albümlerinden biri olan "Elements Part I"i çıkaran Stratovarius, 27 Ekim'de devam niteliğindeki "Elements Part II" albümünü yine Nuclear Blast etiketiyle dinleyicilerine sunacak. Albümlerde ana tema olarak dört temel element ateş, su, toprak ve havayı işleyen grup, ilk albümün kapağını ateş ve su esinlenmesiyle hazırlamıştı, ikinci albümün kapağında ise toprak ve hava konu ediliyor. Her iki kapak da "Eddie"li unutulmaz Iron Maiden kapaklarının yaratıcısı Derek Riggs'in elinden çıkma. İkinci albüm yine dokuz şarkı ve Japonya versiyonu için bir bonustan oluşuyor: "Alpha & Omega", "I Walk To My Own Song", "I'm Still Alive", "Season Of Faith's Perfection", "Awaken The Giant", "Know The Difference", "Luminous", "Dreamweaver", "Liberty" ve bonus "Ride Like The Wind". İlkinde olduğu gibi yine bir Timo Tolkki yapımı olan albüm, aynı şekilde Finnvox stüdyolarında Mikko Karmila tarafından miks edilmiş. Albümden çıkacak ilk single olan "I Walk To My Own Song" ise 29 Eylül'de piyasada olacak.

Bu arada grubun diğer Timo'su vokalist Kotipelto da ikinci solo albümünün çalışmalarına başladı. Century Media'dan 2004 başlarında çıkarmayı düşündüğü albümde yer alacak diğer müzisyenler ise ilk solo albümü "Waiting For The Dawn"da yer alan gitaristler Michael Romeo (SYMPHONY X) ve Roland Grapow (MASTERPLAN) ile birlikte Arjen Lucassen (AYREON) ve Janne Warman (CHILDREN OF BODOM).


Rob Halford kürkçü dükkanında
14.07.2003
Söylenti ve spekülasyonlarla geçen yılların ardından beklenen gerçekleşti ve "Kırk kere söylenince olurmuş" sözünü doğrulayacak şekilde asi solist Rob Halford, emektar grup Judas Priest'e geri döndü. Grup elemanları K.K. Downing, Glenn Tipton ve Ian Hill ile birlikte yirmili yaşlarından beri müzik yapan Halford 90'ların başında ayrıldığı arkadaşlarıyla 10 yıllık bir aradan sonra tekrar bir arada. Şimdi grup kendini yeniden metal dünyasına hatırlatacak çalışmalar peşinde, yeni albüm 2004'te bekleniyor.