Nisan-Haziran 2004
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ekim-Aralık 2004
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Temmuz-Eylül 2004)
.
Doro ve Warlock klasikleri - 16.08
Queensryche köklerine dönüyor - 06.08
35 yıllık Metal tarihi derleniyor  - 08.07
Rock The Nations salladı - 05.07
Dio'nun yeni albümü - 05.07
Megadeth gün sayıyor - 05.07
 
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
EYLÜL'04
Doro & The Classic Night Orchestra - Classic Diamonds
Jag Panzer - Casting The Stones
Megadeth - The System Has Failed
Rhapsody - Symphony of Enchanted Lands 2: The Dark Secret
Saxon - Lionheart
WASP - The Neon God - Part 2: The Demise
AĞUSTOS'04
Danzig - Circle Of Snakes
Dio - Master Of The Moon
TEMMUZ'04
Metal Church - Weight Of The World

Doro'dan eski klasiklere yeni albüm
16.08.2004
Warlock'un efsanevi bayan solisti Doro Pesch eski şarkılarının yanına yenileri de ekleyip işin içine bir klasik müzik orkestrasını da katarak gerçekleştirdiği "Classic Diamonds" albümünü çıkarıyor. Ayrıca "Metal Night Orchestra" ile birlikte 19 Ağustos'ta Köln'de gerçekleştirilecek ilk canlı perofromans da filme alınacak. Albümde yer alacak parçalar şunlar: (Yeniler) "Let Love Rain On Me", "I'm In Love With You", "Last Goodbye", (Akustikler) "Rare Diamond", "Always Live To Win", "Legends Never Die", "Last Day Of My Life", (Orkestra yorumları) "All We Are", "Metal Tango", "I Rule The Ruins", "Tausend Mal Geliebt", "Burn It Up", "Für Immer", "Love Me In Black", "Undying" ve Judas Priest cover'ı "Breaking The Law". Albümde yer alacak bazı konuk sesler ise Blaze Bayley (BLAZE), Kai Hansen (GAMMA RAY) ve Udo Dirkschneider (U.D.O.) olacak. Albümün limited edition formatında "Let Love Rain On Me" videosu ve 4 bonus parça da olacak.

Queensryche'dan "Operation: Mindcrime II"
06.08.2004
Haziran ayı sonunda RockIstanbul'da muhteşem performansına tanık olduğumuz Progressive Rock'ın dev grubu Queensryche, bu konserde 1988 tarihli klasik albümü "Operation: Mindcrime"ın tümünü canlı olarak sunmuştu izleyicilere. Grup bunu Ekim-Kasım aylarında gerçekleşecek Kuzey Amerika turunun tüm ayaklarında yapmayı planlamış durumda. Bu albümü tekrar ele alarak dünyanın gidişine yönelik mesajlar vermeye geri dönen grup, konserler sayesinde "Operation: Mindcrime"a devam niteliğinde olacak yeni albümü için de hazırlık yapmış ve konuyu tekrar hatırlatmış olacak. Bizdeki konserde çaldıkları "Greatest Hits" tabir edilecek şarkıları ise bu tur boyunca geçecekleri şehirlerin yerel grupları ile birlikte çalmayı planlıyorlar. Yine RockIstanbul'daki gibi vokalist Pamela Moore, albümdeki kilit karakterlerden "Sister Mary"nin sesi olmaya tur boyunca devam edecek. Bu kez konserler yeni albümün habercisi "Who killed Sister Mary?" ile bitecek. Grubun 2005 Ocak ayında yeni bir tura başlayıp yıl ortalarına doğru "Operation: Mindcrime II"yi çıkarması bekleniyor.

Metal tarihi film oluyor
08.07.2004
Banger Productions titiz bir şekilde hazırlanan heavy metal dosyasını "Metal: A Headbanger's History" adıyla film haline getiriyor. 2005 yazında sunulması beklenen eser için metal ile ilgisi olan herkese ellerindeki konser, festival, klip görüntülerini göndermeleri, böylece metal tarihinin bir parçası olma çağrısı yapılmakta. Almanya, Norveç, İsveç, İngiltere, Kanada ve ABD'de yapılacak çekimlerle tamamlanacak "Metal: A Headbanger's History", izleyenleri metali anlayabilmek ve 35 yıllık geçmişinin topluma etkisini sergileyebilmek amacıyla dünya çapında bir serüvene götürecek. Filmde müzisyenler, uzmanlar, izleyiciler ile yapılan söyleşiler de yer alacak. Filmin metalin evrimini gösterecek 4 CD'lik ek ile tamamlanması planlanıyor. Her türlü katkı için adres: chris@metalhistory.com.

Rock The Nations, geçen yılı aratmadı
05.07.2004
 
Katatonia
Sentenced
UDO

Bu yıl süresi üç güne çıkarılmış olarak ve daha fazla grubun katılımıyla gerçekleşen Rock The Nations Açık Hava Festivali, katılan grupların performansları ve organizasyonun düzeni ile geçen yıl düzenlenen ilk festivalin üzerine çıktı. İlk acemiliklerin atlatılmasıyla Avrupa çapında isim yapma yoluna giren ve Ortadoğu'nun en önemli Rock Festivali olması beklenen Rock The Nations, pek de önemli sayılmayacak bir iki grubun son anda gelememeleri dışında kusursuzdu. Benim izlemediğim ilk gün özellikle Türk seyircilerin yakından tanıdığı İsrailli grup Orphaned Land ile çoşan izleyiciler, ikinci gün Sentenced ve UDO ile tam bir Metal ziyafetinin içindeydiler. Özellikle Accept'in efsane vokalisti Udo Dirkschneider, ilerlemiş yaşına rağmen sahne performasından hiç bir şey kaybetmezken grubu ile birlikte diğer gruplara gerçek Heavy Metal konseri nasıl olur dersi verdi. Yeni albümlerinin yanında Accept zamanından kalan "Metal Heart", "Balls To The Wall", "Livin' For Tonight", "Princess Of The Dawn" gibi parçaları canlı canlı izlerken, 1985 tarihli unutulmaz konser kaydı "Stay In Alive"ı yaşadık hep birlikte. Sentenced ise elinde bira kutusu eksik olmayan solisti ile vasat bir konser sundu; ama ağırlıklı olarak son iki albümden aldıkları parçaların kalitesi grubu kurtarmaya yetti de arttı. Konseri kaparken bir klasik olarak yine Iron Maiden'dan "Trooper"ı söylerlerken, "Killing Me Killing You"nun çalınmaması ilginçti. İkinci gün izlediğim ve Sentenced'dan önce sahne alan Katatonia bende pek de fazla iz bırakmadı. Festival alanına girdiğimde çalan Caliban ile ilgili yorum dahi yapmıyorum zaten.
 
Circle II Circle
Doro
Blaze
Destruction
Paul DiAnno

Üçüncü gün ise hepsi birbirinden iyi performanslara şahit olduk. İçeri girdiğimde Alman Progressive Metal grubu Vanden Plas sahnedeydi. Onu izleyen, eski Savatage vokalisti Zachary Stevens'ın grubu Circle II Circle, araya "Edge Of Thorns", "Taunting Cobras", "Dream" gibi Savatage parçaları da katarak iyi bir performans sunarken, Blaze'in öncesinde sahneye gelen özel konuk Doro, yine Blaze'in grup elemanlarıyla birlikte Warlock zamanından "All We Are"ı seslendirip küçük bir tat ekledi festivale. Blaze'in oldukça başarılı konserinin ardından Alman thrash grubu Destruction da klasını konuşturdu. Gecenin en çok beklenen ismi ise artık Müslüman olmuş eski Iron Maiden solisti Paul DiAnno'ydu. Sahneye "Selamünaleyküm" ile çıkan ve konsere "Allahu Ekber" diyerek giren DiAnno, ağırlıklı olarak 80-81 yılları Iron Maiden parçalarını (Killers, Wratchild, Murders In The Rue Morgue, Sanctuary, Prowler, Remember Tomorrow, Strange World, Phantom Of The Opera ve Blaze ile birlikte seslendirdikleri unutulmaz Running Free) söylerken kendi solo kariyerine ait Punk etkili şarkılarını da sundu. Bu son üç grubun öncekilere göre daha siyasi söylemlere de girip Bush ve ABD karşıtı konuşmalar da yapmaları dikkat çekiciydi. Kapanışta sahne alacak olan Pentagram'ı beklemeden çıktığım için onların performanslarını bilemiyorum ama sahnede çok hareketsiz bir grup oldukları için çok şey de kaçırdığımı sanmıyorum.

afiş

Rock The Nations II


Dio'nun yeni albümü
05.07.2004
Dio'nun "Master Of The Moon" albümü 30 Ağustos'ta SPV etiketiyle yayınlanıyor. Albümde yer alacak parçaların isimleri şöyle: "Master Of The Moon", "Death By Love", "I Am", "The End Of The World", "One More From The Road", "Shivers", "In Dreams", "The Man Who Would Be King", "Living A Lie", "The Eyes". Grubun tur kadrosunda ise vokalist Ronnie James Dio'nun yanında bas gitardaki Rudy Sarzo hariç yine önceki kadro var: Gitarist Craig Goldy ve baterist Simon Wright.

Megadeth gün sayıyor
05.07.2004
Grubun kurucusu, ritm gitaristi ve vokalisti kısacası hemen her şeyi olan Dave Mustaine'in rahatsızlığı nedeniyle iki yıl kadar önce dağıldığı açıklanan Megadeth, Mustaine'nin kolunu kullanabilir hale gelmesinden sonraki girişimleriyle tekrar hayata döndükten sonra ilk albümünü 14 Eylül'de "The System Has Failed" adıyla Sanctuary Records'dan çıkarıyor. Albümden alınan ilk single "Die Dead Enough" da Temmuz ortasından itibaren radyolarda duyulmaya başlayacak. Arizona Tempe'deki Phase Four stüdyolarında kaydedilen albümde Mustaine'e baterist Vinnie Colaiuta ve bas gitarda Jimmy Sloas eşlik etmiş. Lead gitar parçaları ise grubun seksenli yıllardaki gitaristi Chris Poland'a ait. Albümdeki parçalar şunlar: "Blackmail The Universe", "Shadow Of Death", "My Kingdom", "Of Mice And Men", "Truth Be Told", "The Scorpion", "Kick The Chair", "Something That I'm Not", "Tears In A Vial", "Die Dead Enough" ve "Back In The Day".

Bu arada özellikle "Rust In Peace" albümünde harikalar yaratan efsanevi baterist Nick Menza da Megadeth'e geri dönüyor. Albümü destekleyecek turda davulların arkasında Menza olacak.