Mayıs 2017
Ana Sayfa
Haber Dizini
Şubat 2019
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ocak 2019)
.
Evergrey bildiğiniz gibi
11.01.2019

Yaptığı her albümle çıtayı yükselten Evergrey, 2019 albümüyle bir kez daha kalitesini ortaya koyuyor.

İsveçli Progressive-Power Metal grubu, The Atlantic adlı yeni albümünde yer alacak şarkılardan A Silent Arc'ı, geçen yılın sonunda çektiği kliple birlikte yayınlamıştı.

Albümün çıkmasına bir kaç gün kala ikinci klip de Weightless şarkısına geldi.


Bir iyi Fin grubu daha
18.01.2019

Finlandiya'dan çıkan iyi metal gruplarını saymaya kalksak epey uzun bir liste oluşur. Yıllardır müzik yapan ama nedense ismini pek duymadığım bir grubu da ekliyorum bu yıl listeye.

Senfonik Power Metal olarak nitelendirebileceğimiz Battle Beast, 22 Mart'ta yayınlanacak No More Hollywood Endings albümüyle aynı adı taşıyan şarkısına klip çekmiş.

Melodik ve hemen kulağa yerleşen şarkı, geçen yıl Ghost'tan alıştığımız "metal kliplerinde dans kareografisi" serisini de devam ettiriyor.


Dr.Skull efsanesi yıllar sonra canlandı
24.01.2019

Doksanlı yılların başında yayınladıkları üç albümle Türkiye'nin en önemli Heavy Metal grubu ünvanını hakeden Dr.Skull, dağılmasından 25 yıl sonra bir kez daha sahnedeydi.

O zamanlar sadece kaset olarak yayınlanan albümlerinin, plak ve CD olarak da piyasaya çıkarılmasıyla birlikte düzenlenen anma gecesinde Skull şarkılarını en iyi yorumlayan grup olan Razor'a sahnede eşlik ettiler.

Efsane şarkıları "Wory Zover"ı da tümüyle kendileri çalan "Doktor"ları bir kez daha canlı olarak sahnede görmek inanılmazdı. Konseri izleyen kalabalığın yaş ortalamasının da epey yüksek olduğunu eklememe gerek yoktur herhalde :)


Kane Roberts bir kez daha kendi adıyla
25.01.2019

Yıllarca bir çok ünlü ismin ardında bas çalan Kane Roberts, dördüncü solo albümünü yayınladı.

Frontiers Music'den çıkan The New Normal albümünün ilk klibi de Alice Cooper ve Alissa White-Gluz'un da yer aldığı Beginning of the End oldu.


Candlemass'ın muhteşem dönüşü
30.01.2019

Seksenlerin en önemli Doom Metal grubu Candlemass, son stüdyo albümünden yedi yıl sonra, başyapıt olmaya aday bir albümle geri dönüyor.

Geçen yıl çıkardıkları House of Doom 'single'ı yeni albümün nasıl bir şey olacağının sinyalini vermişti aslında.

2018 biterken grubun resmi youtube kanalından yayınlanan The Omega Circle, albümün seviyesini net bir şekilde ortaya koymuştu.

Şimdi de yeni klip geldi. Konuk gitarist olarak Black Sabbath efsanesi Tony Iommi'nin de yer aldığı "Astorolus - The Great Octopus", klip çekilen ilk şarkı oldu.